Erzincan’da Okul Sporları kapsamında Kros müsabakaları yapıldı. Okul Sporları Yıldızlar, Gençler Kros il birinciliği müsabakaları Kent Ormanı Kros pistinde gerçekleştirildi. Sporcuların bireysel ve takım olarak yarıştığı kros müsabakaları oldukça çekişmeli geçti. Sporcular dereceye girebilmek ve takımlarını en iyi şekilde temsil edebilmek adına tüm güçlerini ortaya koydular.

Genç erkekler kategorisinde 8 takımda 55 sporcu, Genç Kızlarda 4 takımda 24 sporcu, Yıldız erkeklerde 7 takımda 39 sporcu, yıldız Kızlarda ise 3 takımda 20 sporcu olmak üzere müsabakalarda toplam 138 sporcu ter döktü.

Yıldız Kızlar 2000 metre, Yıldız Erkekler ve Genç Bayanlar 3000 metre, Genç erkekler ise 5000 metre koştu.

Dereceye giren sporculara ve takımlara düzenlenen tören ile katılım belgesi, madalya ve kupaları verildi. Düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Emin Dülgeroğlu, öğretmenler ve sporcular katıldı.

 

YARIŞMA SONUÇLARI

2000 metre yıldız kızlar kategorisinde Mehtap Yeşil birinci, Begüm Kılıç ikinci, Berivan Koç üçüncü, Hülya Gezeroğlu ise dördüncü oldu. Aynı kategorinin takım sıralaması ise şöyle oluştu; Şehit Cengiz Topel Mithat Paşa Ortaokulu birinci, Çukurkuyu Fatih Ortaokulu ikinci, Sümer Ortaokulu ise üçüncü oldu.  

 

3000 metre yıldız erkekler kategorisinde Şakir Yeşil birinci, Emre Yıldız ikinci, İsmail Akın Kahraman üçüncü, Sedat Daştan ise dördüncü oldu. Bu kategorinin takım sıralamasında ise İliç Anagold Madencilik Ortaokulu birinci, Hocabey Toki Ortaokulu ikinci, Çukurkuyu Fatih Ortaokulu üçüncü oldu.

 

3000 Metre Genç bayanlar kategorisinde Kardelen Yıldırım birinci, Kardelen Sofi ikinci, Nagihan Akpınar üçüncü, Serap Sarıçiçek ise dördüncü oldu. Bu kategorinin takım sıralamasında ise Spor Lisesi birinci, ticaret Meslek Lisesi ikinci, Tercan mercan Ç.P Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

 

5000 metre Genç erkekler kategorisinde Abdullah Özdemir birinci, Onur Duman ikinci, Muhammed Alp ise üçüncü oldu. Aynı kategorinin takım sıralaması ise şöyle oluştu; Spor Lisesi birinci, Tercan Endüstri Meslek Lisesi ikinci, Erzincan mesleki ve Teknik Anadolu lisesi üçüncü.