Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor  İl Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Spor Genel Müdürlüğü, Spor Eğitim Daire Başkanlığının organizasyonu ile Spor masörü yetiştirme kursu başladı. 28 kursiyerin katıldığı kurs sonrası verilen masörlük belgesi ile spor kulüplerinde çalışabilecekler. Sportif Eğitim Uzmanı Perihan Zengin nezaretinde başlatılan kursta ilgili eğitmenlerin eşliğinde spor sakatlıklarında ilk yardım  ve rehabilitasyon, genel antrenman bilgisi, spor fizyolojisi, spor anatomisi sporcu beslenmesi ve spor masajı pratik uygulamaları öğrencilere anlatılacak.

Spor fizyolojisi ile ilgili kursiyerlere eğitim veren Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Spor Bölümü Öğretim Görevlisi Şefik Akcan Erzincan’da ikinci kez masörlük kursunun düzenlendiğini belirterek ; “Erzincan’da masörlük kurusu olarak 2. sini düzenledik. Bu kurslar Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Ankara’da Eğitim Dairesi Genel müdürlüğü organizasyonu üstleniyor. Muhtelif zamanlarda illerden gelen talepler değerlendirilerek illere bu kurslar veriliyor. Bu kursun burada açılmasının büyük bir nedeni de Beden Eğitim bölümünün olmasıdır. Çünkü diğer illerde verilen dersleri açıklayacak öğretici bulunamadığından verilemiyor. Beden Eğitim bölümü bulunan illerde sadece masörlük değil diğer branşlarda Antrenörlük kurslar da açılabiliyor” dedi.

Kursun 2 aşamalı olarak düzenlendiğini ifade eden Akcan “ Burada kursiyerler öncelikle sporun teorik derslerini alıyorlar. Derslerde spor fizyolojisi ve anatomisi eğitim öğretim yöntemimizde buna benzer bütün dersleri aldıktan sonra birde uygulamalı ders alıyorlar. Kursiyerler almış oldukları 2 aşamalı derslerden sonra yapılan sınavlardan sonra başarılı olan öğrenciler masör ve diğer branşlarda da antrenör belgesi olamaya hak kazanıyorlar” diye konusştu.