İSTANBUL (AA) - Beşiktaş, Süper Lig'in 9. haftasında yarın Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek.

Vodafone Park'ta saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Mete Kalkavan yönetecek.

Medipol Başakşehir'i konuk edecek Beşiktaş, rakibine karşı galip gelmekte oldukça zorlanıyor.

Siyah-beyazlı futbol takımı, eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan rakibiyle yaptığı 20 resmi maçtan sadece 4'ünü kazanabildi.

İki ekip arasında 18'i Süper Lig, 2'si de Türkiye Kupası'nda olmak üzere geride kalan 20 resmi maçtan 5'ini Medipol Başakşehir, 4'ünü Beşiktaş kazandı, 11 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Taraflar arasındaki son 11 resmi maçtan 8'i berabere biterken, rekabette Beşiktaş 24, Medipol Başakşehir 25 gol attı.

Lig maçları

İki ekip Süper Lig'de 18 kez karşılaştı, dörder galibiyet aldı. Taraflar arasındaki 10 maçta da beraberlik bozulamadı.

Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 22 golüne, turuncu-lacivertli ekip aynı sayıda golle yanıt verdi.

Beşiktaş, son 13 resmi maçta 2 kez kazanabildi

Beşiktaş, lig tarihinde galip gelmekte en çok zorlandığı rakibi Medipol Başakşehir karşısında son 13 resmi maçtan sadece 2'sini kazanabildi.

Süper Lig'de 2010-2011 sezonundaki her iki maçı da yitiren siyah-beyazlılar, aynı sezon Kayseri'de oynanan Türkiye Kupası finalinde karşılaştığı rakibine 2-2 biten uzatma bölümü sonrasında penaltı atışlarıyla üstünlük kurarak, kupayı müzesine götürdü.

Beşiktaş, 2011-2012 sezonundaki lig maçlarında rakibiyle BJK İnönü Stadı'nda 1-1, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ise 2-2 berabere kaldı. 2012-2013 sezonundaki maçlar ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 1-1, BJK İnönü Stadı'nda 2-2 bitti. 2014-2015 sezonunun ilk yarısında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan müsabakada Beşiktaş 2-1 galip geldi, ikinci yarıda aynı stattaki maç 0-0 sona erdi. 2015-2016 sezonunun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan müsabakayı siyah-beyazlılar 2-0 kazandı, ikinci yarıda Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşma 2-2 sonuçlandı. Geçen sezon ise Vodafone Park'taki müsabaka 1-1 tamamlandı, Medipol Başakşehir evinde 3-1 galip geldi.

Beşiktaş'ın evindeki maçlar

Medipol Başakşehir'le Vodafone Park'ta karşılaşacak Beşiktaş, ev sahibi takım sıfatıyla rakibini Süper Lig'de 10. kez konuk edecek.

İki takım arasında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde, 6'sı BJK İnönü Stadı, birer tanesi Başakşehir Fatih Terim Stadı, Atatürk Olimpiyat Stadı ve Vodafone Park'ta olmak üzere geride kalan 9 lig maçında siyah-beyazlılar 3, turuncu-lacivertliler bir galibiyet aldı, 5 müsabaka da eşitlikle sonuçlandı.

Beşiktaş, evinde 10 gol attığı rakibinden 7 gol yedi.

Babel cezalı

Hafta içinde deplasmanda Fransa temsilcisi Monaco'yu 2-1 yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3'te 3 yapan siyah-beyazlı ekip, Medipol Başakşehir maçına sezonun formda ismi Ryan Babel'den yoksun çıkacak.

Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında oyuna giren ve hemen ardından kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Hollandalı oyuncu, Vodafone Park'taki mücadelede görev yapamayacak.

3 oyuncu ceza sınırında

Beşiktaş'ta Medipol Başakşehir maçı öncesi 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlı ekipte Caner Erkin, Dusko Tosic ve Gary Medel'in üçer sarı kartı var. Bu oyuncular yarınki karşılaşmada da sarı kart görmeleri halinde, ligin 10. haftasında oynanacak Aytemiz Alanyaspor maçında cezalı duruma düşecek.

Evinde yenilgiyi unuttu

Beşiktaş, Süper Lig'de iç saha maçlarında uzun süredir yenilmiyor.

Siyah-beyazlı ekip, evinde yaptığı son 31 lig maçında mağlup olmadı. Süper Lig'de evindeki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisarspor'a 2-0 mağlup olarak alan Beşiktaş, daha sonra oynadığı 31 iç saha mücadelesinde rakiplerine galibiyet şansı vermedi.

Beşiktaş, 6'sı Başakşehir Fatih Terim Stadı, biri Atatürk Olimpiyat Stadı, 24'ü de Vodafone Park'ta olmak üzere evindeki son 31 maçta 26 galibiyet ve 5 beraberlikle 83 puan topladı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 78 kez havalandıran siyah-beyazlılar, 23 gol yedi.

Muhabir: Çetin Arslancan, Hüseyin Eroğul