İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile berabere kalarak lider Beşiktaş'ın 4 puan gerisine düşen Medipol Başakşehir, şampiyonluk şansını azalttı.

Ligde son 2 haftaya girilirken yaşadığı puan kaybıyla, zirve ile arasındaki fark açılan turuncu-lacivertlilerin, özellikle dış sahada kaybettiği puanlar dikkati çekti.

İstanbul ekibi, ligde oynadığı son 11 deplasman karşılaşmasının yalnızca üçünde sahadan galibiyetle ayrılabildi, 8 mücadelede puan kaybı yaşadı.

Son 11 deplasman maçında 19 puan kaybeden Medipol Başakşehir, bu süreçte yalnızca Osmanlıspor, Atiker Konyaspor ve Antalyaspor'u mağlup etmeyi başardı.

Turuncu-lacivertliler, dış sahada Beşiktaş, Gençlerbirliği, Adanaspor, Çaykur Rizespor ve Trabzonspor ile berabere kalırken, Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Akhisar Belediyespor'a kaybetti.

Medipol Başakşehir, sezon başında oynadığı 5 deplasman maçını ise kazanmıştı.

Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantiledi

Medipol Başakşehir'in, Trabzon deplasmanında aldığı 1 puan şampiyonluk yolunda darbe vursa da turuncu-lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını ise matematiksel olarak garantilemesini sağladı.

Ligi ilk sırada tamamlaması halinde Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak olan Medipol Başakşehir, ikinci sırada yer alması durumunda ise, organizasyonda grup aşamasına kalabilmek için iki ön eleme turu oynayacak.