Türkiye'de spor bilincini arttırmak ve halkın spor faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Erzincan'da 13 Şubat Şehir Stadı içerisinde tüm spor branşlarından 800'e yakın sporcunun katılımı ile etkinlikler düzenlendi.

'Nerede Hareket Orada Bereket' pankartlarıyla şehir stadına yürüyen sporcular, burada kendi alanlarında gösteriler yaptı. Sporcular, yaptıkları gösterilerle vatandaşları kendilerine hayran bıraktı. Düzenlenen etkinliğe Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, sporcular, antrenörler, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, müdürlüklerinin gençlere yaz boyunca birçok alanda spor yapma imkanı sağladığını ve her sene bu katılımın katlanarak arttığını belirtti. Köseoğlu, şöyle konuştu:

"Bakanlığımızın başlatmış olduğu 'Nerede Hareket Orada Bereket' projesini bu yılda başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Amacımız; sporun tüm branşlarını tanıtmak, sporu çocuklara sevdirmek, her aileden en az bir kişinin spor yapmasını sağlamaktır. Çok güzel bir bahar havasında etkinliğimizi çok güzel ve yoğun bir katılım ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Bu proje kapsamında, çocuklarımızı spor branşlarına yönlendirerek ilimizde spor branşlarının daha ileri bir seviyeye gelmesini sağlayacağız. Yine bu proje kapsamında, çocuklarımızın sağlığı, ruhsal ve zihinsel gelişimine katkı sağlanacaktır. Her aileden bir kişinin yaşı ne olursa olsun spor yapması bizim için çok önemlidir. Bu kapsamda tesislerimiz 24 saat halkımıza açıktır. Yine antrenörlerimizde spor yapmak isteyen herkese gerekli desteği vermektedir."