İSTANBUL (AA) - Team Peugeot Hansen, Güney Afrika'da gerçekleştirilen 2017 FIA Dünya Ralli Kros Şampiyonası'nın son turunda 10. podyum zaferiyle önemli bir başarı yakaladı.

Peugeot'dan yapılan açıklamaya göre, ekiplerin ilk kez Afrika'da mücadele ettiği şampiyonanın son turunda, Peugeot 208 WRX pilotları 4'üncü etaptaki inanılmaz start da dahil olmak üzere "mükemmel" bir performans sergiledi. İlk etapta ve 4'üncü etapta sergilemiş olduğu performansla zirveye oynayan Timmy Hansen, hafta sonu zaferini sadece saniyenin 10'da biri ile kaçırdı.

Genç İsveçli pilot Peugeot 208 WRX ile bu yılki 12 startın 10'unda podyuma çıkmayı başarırken, pilotlar klasmanında 5'inci oldu. Team Peugeot Hansen ise takımlar klasmanında şampiyonayı 2'nci sırada tamamladı.

Birinci çeyrekte mücadeleden çekilmek zorunda kalan ve 2'nci çeyreğin açılış turunda lastiği patlayan Sebastien Loeb ise sahip olduğu gerçek potansiyeli gösteremedi. Yaşamış olduğu talihsizliğe karşın etkileyici bir performans sergileyen ve 7 etabı ilk üç sırada bitiren Sebastien Loeb, şampiyonayı pilotlar klasmanında 4'üncü sırada bitirdi.

Kevin Hansen de PEUGEOT 208 WRX 2016 ile etkileyici bir performans sergileyerek 2'nci çeyreği ve 3'üncü çeyreği üçüncü sırada tamamladı. Ken Block’un ceza alması ona bir sıra kazandırırken Kevin Hansen, şampiyonanın Cape Town ayağını 6'ncı ve şampiyonayı pilotlar klasmanında 8'inci olarak tamamladı.

Team Peugeot Hansel, genel toplamda şampiyonayı 415 puanla 2'nci sırada tamamladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Takım Müdürü Kenneth Hansen, şampiyonanın en başından itibaren rekabetçi bir ekip olduklarını ve son derece başarılı bir performans sergilediklerini bildirdi.

Üç otomobillerinin de savaş alanına dönen parkurlarda yarı finale ulaşmayı başardığını aktaran Hansen, "Sebastien ve Kevin'in gerçek hızlarını yarışın başlangıcında gösterme fırsatları olmadı. Timmy, yarış kazanmaya devam ederek zafere ulaşırken, Kevin de finalde kendine iyi bir pozisyon edinmeyi başardı. 2017 sezonunun takımlar sıralamasında ikinci sırada olduğumuz için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.