26 takım ve 200 sporcunun katılımıyla Çorum’ da yapılan 13 yaş altı Türkiye Küçükler Badminton Şampiyonasında birinci olan Ziya Gökalp İlköğretim okulu sporcuları ve antrenörleri ödüllendirildi. Okul bahçesinde düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Türk Telekom İl Müdürü Muhammet Demir, okul yönetimi veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ziya Gökalp İlköğretim Okulu Müdürü Murat Yıldırım, okulun şampiyonada dereceye girmesinin kendilerini gururlandırdığını belirterek; “Okulumuz bunu gelenek haline getirdi. Bir kurumun var olabilmesi, ayakta kalabilmesi ve gelecekte insanlara hizmet edebilmesi için geleneklerinin oluşması gerektiğini düşünüyoruz. Badminton sporunda da biz bir gelenek oluşturduk. Bu geleneğide uzun yıllar devam ettirmeyi ümit ediyoruz. Bu şekilde de okulumuz gelecek nesillere daha iyi hizmet etmiş olacak” diye konuştu.

Ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen; “Başarı gelenekselleştiği zaman yenilendiği zaman başarıdır. Yoksa tesadüf olur. Ancak öğrencilerimizin geldikleri mevkii tekrarlanan başarıların ulaştığı son noktadır. Onlara Erzincan’ın yıldızları diyiyoruz. Erzincan’ın yıldızlarının sayılarının artmasını diliyoruz. Her alanda öğrencilerimizin mutlaka bizi gururlandıran, bu başarılarla karşımıza çıkmalarını arzu ediyoruz” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi; “Ziya Gökalp İlköğretim okulunun başarılarına artık alıştık. Eğitim öğretim deki başarılarının yanına gelenek haline getirdikleri badminton da da Türkiye genelinde başarılar elde ediyorlar. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ziya Gökalp İlköğretim Okulu sporcuları ve antrenörleri ödüllendirildi.