Erzincan Sansa Deresi'nde 2018 yılı rafting sezonu başlarken yaşanan rafting kazası ilk etkinliğe damgasını vurdu.

Türkiye'nin önemli rafting parkurları arasında yer alıp her yıl çok sayıda sporcuyu ağırlayan 47 kilometre uzunluğundaki Üzümlü İlçesi Sansa Deresi rafting parkurunda, 2018 yılı rafting sezonu yapılan ilk etkinlikle başladı.

Özellikle son bir ay içinde artan yağışlar nedeniyle su seviyesinin yükseldiği Karasu Nehri'nin ilk konukları Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü sporcuları oldu.

Üzümlü Belediyesinin ev sahipliğinde ilçeye gelen 30 sporcu, Karasu Nehri Sansa Deresi zorlu rafting parkuruna meydan okudu.

Parkurun başlangıç noktasında sporcular rafting için gerekli kıyafet ve koruyucu ekipmanlarını giydikten sonra Üzümlüspor Başkanı ve rafting rehberi Hasan Keleş tarafından verilen "Rafting ve güvenlik" konulu brifingi dinledi. Keleş tarafından rafting yapacak sporculara özellikle seviyesi yükselen nehre düştükleri takdirde neler yapmaları gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.

3 grup halinde rafting botlarıyla suya giren adrenalin tutkunlarının botları bir süre azgın sularda yüzdükten sonra, parkurun 6. kilometresinde dalgalara kapılarak ters döndü.

Bir anda kendilerini nehirde bulan 9 kişi, parkurun en yoğun rapidlerinin bulunduğu bölgede sürüklenmeye başladı.

Suyun hızlı akması ve çok sayıda rapidin olması sebebi ile sporcular sudan çıkamazken, diğer botlarda bulunan arkadaşları da onları kurtarmak için yoğun çaba gösterdi.

Yaklaşık 3 kilometre sürüklenen sporculardan bazıları ters dönen botun üzerine kendi imkanlarıyla çıkarken, diğer sporcular da arkadaşlarının uzun uğraşları sonucu botlara alındı.

Rafting kazası ve sonrası kameralara yansırken, sporcular bir süre dinlendikten sonra tekrar kürek çekip parkuru tamamladı.

Özdoğru: "Her şeye rağmen rafting çok heyecanlı bir spor"

AA muhabirine konuşan sporculardan Fetullah Özdoğru (38) yaşanan kazaya rağmen raftingin çok heyecanlı bir spor olduğunu belirterek "Adana'dan geliyoruz ve ilk defa rafting yapma fırsatı buldum. Oldukça heyecanlıydı ve aksiyon dolu bir macera oldu bizim için. Su, yağmurdan sonra biraz bulanıktı ama galiba heyecanı artıran etkenlerden biri de o oldu. Biz yoğun aksiyonlu, coşkulu bir suda rafting yaptık. Botumuz devrildi ve orada suya girip çıktık. Kendimizi de, sinirlerimizi de test etme fırsatı bulmuş olduk. Bot devrildikten sonra epey bir suda kalıp battım çıktım. Sonunda botu yakalayabildim. Biraz nefes alıp vermede sorun yaşadık. Ama her şeye rağmen zevkliydi." ifadelerini kullandı.

Tümer: "Erzincan ekstrem sporları için çok güzel bir şehir"

Sporculardan Yusuf Tümer (32) ise Erzincan'ın ekstrem sporları yapmak için çok güzel bir şehir olduğunu ifade ederek "Adana ekibi olarak çok eğlenip memnun kaldık. Raftingde epey bir macera yaşadık. Düşüşlerimiz oldu, suda epeyi sürüklendik fakat o ayrı bir macera ve heyecan kattı bize. Tabi zor anlar yaşadık fakat oda işin ayrı bir güzelliğiydi." değerlendirmesinde bulunu.

Fındık: "Hayatımın en büyük adrenalinlerinden biri oldu"

Diğer bir sporcu Ali Fındık (40) da "İlk defa rafting etkinliğine katıldık. Çok heyecanlıydı. Hayatımda yaşadığım en büyük adrenalinlerden bir tanesiydi. Bir devrilme, kaza anı yaşadık. Sudan çıktığımda bacaklarım tutmuyordu. O derece adrenalin üst seviyeye çıkmıştı. Bot devrildikten sonra ben yüzmeyi çok iyi bilmeme ve can yeleğim olmasına rağmen suyu her türlü yutuyormuşsun. Nehre batıp çıktıkça su yuttum ve o anda bir gidip gelme korkusu yaşadım. Bu sporu bundan sonra yaparım fakat bu parkurda değil başka bir parkurda." diye konuştu.