ANKARA(AA) - Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu, İtalya'daki Misano Pisti'nde düzenlenen 7. ayak yarışında birinci oldu.

İtalya'nın Rimini kentindeki 4 bin 226 metrelik Misano Pisti'nde koşulan sezonun 7. yarışı, 19 tur üzerinden yapıldı. Yarışa ilk sıradan başlayan Kawasaki Puccetti takımından Kenan Sofuoğlu, startta yerini korudu.

İlk sıra için Red Bull sporcusu Kenan ile mücadele eden GRT Yamaha'nın şampiyona lideri pilotu Lucas Mahias, 3. turda yaptığı kaza sonrası yarışa veda etti.

9 tur kala CIA Landlord Insurance Honda'dan Jules Cluzel'e kaptırdığı liderliği, 3 tur sonra geri alan Kenan, art arda 4'üncü, kariyerinin 42'nci birinciliğine ulaştı.

Bu sonuçla puanını 100'e çıkaran Kenan, sürücüler klasmanı lideri Mahias ile arasındaki farkı 5 puana indirdi.

Dünya Supersport Şampiyonası'nın 8. ayağı, 20 Ağustos'ta Almanya'da düzenlenecek.

Kenan Sofuoğlu'ndan birincilik değerlendirmesi

Sofuoğlu, yarış sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, cuma gününden beri hemen hemen tüm pilotların kaza yaptığını belirterek, "Ben de kaza yapanlardan biriydim. Sürekli ön tekerlerim diskte yürüdü ve yarış dışı kalma ihtimalim yüksekti." ifadelerini kullandı.

Yarış öncesinde derecelerin birbirine çok yakın olduğunun altını çizen milli motosikletçi, "Bir önceki İngiltere yarışında rakiplerimden daha hızlıydım. Çekişmeli ve zorlu bir yarışa çıkacağım belliydi. Hava çok sıcaktı ve asfalt 50 dereceydi. Yarış başladığında takım tarafından bana şampiyona liderinin düştüğünün raporu verildi. Bu da benim bu yarıştan kesinlikle puan çıkarmam gerekiyor demekti. Sadece Honda'nın Fransız pilotunun beni takip ettiğini gördüm. Yarışın ortalarında beni geçmesini istedim çünkü ne kadar hızlı görmek istedim. Arayı açabilir miyim yoksa son tura kadar çekişmemiz mi gerekiyor bakmak istedim. Önümde 2 tur gittiğinde gördüm ki eğer kendimi zorlarsam arayı açabilirim. Bu zorlamada düşmemem gerekiyordu, çünkü düşersem artık her şey bitiyordu." diye konuştu.

Son 3 turda derecelerini biraz hızlandırıp yarışı tamamlamaya çalıştığını vurgulayan Kenan, şunları kaydetti:

"Son tura girdiğimde arkamdakiyle yarım saniye, bir saniyelik mesafeyi gördüğümde rahatladım. Önemli bir birincilik çünkü bu sezonun 3 yarışını sakatlığımdan dolayı kaçırdım. Çıktığım diğer yarışların hepsinde de 'şampiyonluğa değil yarış zaferlerine çıkıyorum' dedim, çünkü yarışları kazandığım zaman hem İstiklal Marşı'nı çaldırabiliyor, hem de Türk bayrağı ile tur atabiliyorsunuz. Bu nedenle amacım gittiğim tüm yarışları kazanabilmek ama bu motor sporlarında çok zor."

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer,Ö.Buğra Ersavaş