İSTANBUL (AA) - Elif Boyner ve Melis Abacıoğlu Sezener'in girişimiyle hayata geçirilen ve kullanıcılarının spora dair aradığı her şeyi bulabileceği mobil uygulama olan SWEATers, iOS AppStore ve Google Play Store'da yerini aldı.

SWEATers açıklamasına göre, golften oryantiringe, koşudan yelkene, Amerikan futbolundan dövüş sporlarına ve futboldan basketbola kadar tüm sporları içerisinde barındıran SWEATers, mayıs ayı itibarıyla iOS App Store ve Google Play Store üzerinden spor tutkunlarıyla buluşmaya başladı.

Spora dair tüm bilgileri tek ve kolay ulaşılır bir platformda toplayan SWEATers uygulaması, kullanıcıların birlikte spor yapacak yeni spor arkadaşları bulabilmesine, sağlıklı yeme-içme noktalarını harita üzerinde görebilmesine, spor mağazaları ve spor salonlarının özel imkanlarından yararlanabilmesine olanak sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Elif Boyner, yaptıkları araştırmada insanların genellikle spor arkadaşı bulamadıkları için spor yapmayı bıraktıklarını dile getirdi. SWEATers kullanıcılarının "HADİ!" diyerek birbirlerini motive edeceklerini ve bu konuya çözüm bulacaklarını belirten Boyner, şu ifadeleri kullandı:

"SWEATers, iOS App Store ve Google Play Store üzerinden yayınlandıktan sonra spor tutkunları tarafından büyük ilgi gördü. Bir haftada 4 bin kullanıcıya ulaştık. Spora nereden başlayacağını bilmeyen, motivasyona ihtiyaç duyan veya sporu yaşam tarzı haline getirmiş olan herkesi SWEATers kullanmaya davet ediyoruz."

Melis Abacıoğlu Sezener ise Türkiye'de spora ve sağlıklı yaşam bilincine olan ilginin arttığına işaret etti.

SWEATers'ın kısa süre içerisinde App Store'daki Öne Çıkanlar bölümünde birinci sıraya yükseldiğini bildiren Sezener, şunları kaydetti:

"SWEATers, kısa süre içinde melek yatırımcıların ilgisini de çekti. Önümüzdeki dönemde melek yatırımcılarla anlaşarak uygulamamızın gücünü artıracağız. İlk hedefimiz bir yıl içerisinde 100 bin üyeye ulaşmak olacak. Ayrıca kurucu üye olarak gördüğümüz ilk 5 bin kullanıcımızın geri dönüşleri doğrultusunda uygulamamızı geliştirmeyi sürdüreceğiz."