Anagold 24 Erzincanspor kulübü Başkanı Ahmet Tanoğlu Vedat Çimen tesislerinde basın toplantısı düzenleyerek eleştirilere cevap verdi. Tanoğlu; "Erzincansporumuzda son günlerde istediğimiz sonuçlar alamıyoruz. İster istemez eleştirilerde oluyor. Haklı eleştiriler de oluyor, haksız eleştiriler de oluyor " dedi.

Tanoğlu; "Sene başında şampiyonluk parolası ile girdik. İstediğimiz neticeyi alamadık. Çok kötü neticede almadık ama istediğimiz neticeyi de alamadık. İnşallah daha iyi netice almak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Erzincan'da yerel basında üzerimize çok fazla eleştiriler görmüyoruz ama, sanal medyada ister istemez bilgisi dışında olup, bu işle hiç bir alakası olmayan insanlarda bizi eleştiriyor. Bunlar bizi üzüyor. Bizde istiyoruz ki açık ara şampiyon olalım. Geçen sene bu takımın yanına hiç kimse uğramazken, Başbakanımızın talimatı ile bu takımı aldık.  Herkes küme düşer derken 54 puan alarak play-off kotasını kaçırdık. Geçen seneki grubumuzda yer alan Bayburtspor'un hocasını tanımayız etmeyiz. Ama geçen sene Bayburt'ta, kendi ifadesi ile futbol şansı yanındaydı. 9 maçta 27 puan alıp play-off oynatmıştı Bayburt'ta. Bayburt'tun hocasını getirdik. onun istediği transferleri de yaptık. Futbolcular daha çok batıyı tercih ediyorlar. Bizlerde getirebildiğimiz kadarıyla getirdik. Sonra başarısız olmaya başlayınca hocamızla karşılıklı anlaş ama ile yollarımızı ayırdık. Daha sonra boşlukta olduğumuzdan, ligde Altay'ı çalıştıran hoca ilk 4 maçta 10 puan almıştı ve sonra boşta kaldı. Onunla görüştük. Onunda futbol şansı yanında değildi, onunla da olmadı. Hedef büyük başarı olmayınca arayış içine geçiyorsun. Ara transferde istediği futbolcuları alabildiğimiz kadar aldık. Belki yarın hiç ummadığımız bir futbolcu gelip takımı sırtlayıp götürecek. Bizim hatalarımızda vardır elbette. Ama biz iyi niyetle çalışıp bu şehre bir iz bırakmak istiyoruz. Tek başına hiç bir şey olmaz, başarı hepimizin başarısızlıkta hepimizin" dedi.

Tanoğlu; "Geriye kalan 8 maçımız var. Yani matematiksel olarak 8 maç da alırsak yine play-off oynarız. Terside olabilir altta da kalabilirsin. Önümüzde ki yılın hesabını yapacağız. şimdiden futbolcu arayışlarına başladık. İnşallah önümüzdeki yıl daha iyi olur" dedi.

Tanoğlu; "Başarı varsa hepimizin, başarısızlıkta hepimizi. Futbol şubesi ile biz beraber yola çıktık. Beraberde götüreceğiz. Aynı zamanda ben bu işi daha iyi yapabiliyorum kim olursa olsun, gelsin yönetimi alsın her türlü sorumlulukta vermeye hazırız biz. Kapı kapı dolaşıp bu takıma 300 kişi üye ettik. Bu şehre mal etmenin hesabını yapıyoruz. Bizim şahsımıza bir talebimiz de yok" dedi.

Tanoğlu; "Türkiye liglerinde ekonomik olarak en iyi kulüp şuanda. Sponsorluk anlaşması yaptık doğru. Ama oradan gelen parayı iyi kullanmazsak gelen paranın iki katı kadar borçlanabilirdik de. Borcumuz yok diyemiyoruz çünkü, her gün bir borç daha çıkıyor. Ta BAL liginden gelen borçları ödüyoruz. Geçen ay 190 milyar haciz koydu. Anagold'dan gelen paranın 190 milyar oraya gitti. 60 milyar bizim hesabımıza geçti. Eski başkan 41 Bin 500 lira daha haciz koymuş. Yüzde 95,2i bitmiştir diye düşünüyorum" dedi.