İSTANBUL (AA) - Technogym Türkiye Distiribütörü AVV AŞ, Türkiye'nin "en büyük" spor fuarı olan Spor ve Aktif Yaşam Fuarı 2017'ye zengin ekipman parkuru ve profesyonel antrenörleri ile katıldı.

Şirket açıklamasına göre, Spor ve Aktif Yaşam Fuarı, en güncel spor trendlerini eğlenceli etkinlikler, söyleşiler ve bilgilendirme toplantıları ile İstanbullularla buluşturdu. Technogym'in Türkiye Distribütörü AVV AŞ de fuarda en yeni teknolojilerle donatılmış ekipmanlarının bulunduğu 530 metrekarelik standı ile yer aldı.

Sergilenen ADI Design ödüllü Group Cycle ile kullanıcılar, antrenör eşliğinde spor yaparken, eğlence ve motivasyonun keyfini çıkarıyor. 4 gün boyunca Technogym antrenörlerinin Group Cycle ile gerçekleştirdiği "spinning" etkinliklerinde katılımcılar, hem eğlenme hem de spor yapma imkanı buldu.

Fuarda Technogym'in en yeni ürünlerinden Skillrow'u da sergileyen AVV AŞ, anaerobik gücü, aerobik kapasiteyi ve nöromüsküler yetenekleri geliştirmeye yönelik "ilk kapalı alan kürek antrenman ekipmanı" olarak kullanıcılara sundu. Profesyonel antrenörler eşliğinde katılımcılar ile yapılan kapalı alan kürek yarışlarında kullanıcılar spor yaparken, Skillrow'un suda antrenman yapıyormuş hissi veren teknolojisi ile gerçek bir kürek antrenman deneyimi yaşamaları sağlandı.

Sergilenen ürünlerden bir diğeri ise yine Skill Line serisinden, IF Product Design Awards 2017 ödülünün sahibi kardiyovaskuler antrenman ekipmanı Skillmill oldu. Skillmill, spor yapanların, tedavi görenlerin, güç, hız, dayanıklılık ve çevikliklerini geliştirmelerine olanak tanıyan bir ürün olarak fuardaki yerini aldı.

Technogym standında kapsamlı antrenman yapmaya olanak veren Omnia da yer aldı. Dünyanın en fonksiyonel eğitim konseptine sahip olan Omnia, çeşitli grup eğitim faaliyetlerine ve tek seferde daha organize bir alanda antrenman yapılmasına olanak veriyor. Omnia, grup aktivitesi ile katılımcıların motive olmalarını sağlarken, antrenmanı keyifli hale getiriyor.

Technogym standında gerçekleşen tüm etkinliklerde, katılımcıların antrenman değerlerini anlık olarak görebilecekleri en yeni system Teambeats de katılımcıların beğenisine sunuldu. Teambeats, çeşitlilik, verimlilik ve eğlenceyi, herhangi bir diğer grup fitness deneyiminin aksine, tek bir egzersizde birleştiriyor. Teambeats ile eğitmenler, kalp atış hızına dayalı egzersiz sınıflarını kolayca kurabiliyor; metrikleri, zamanı ve müziği Unity Self kiosk'tan yönetebiliyorlar.

Fuar alanında bulunan diğer bir ürün de fonksiyonel antrenmanlar yapmayı sağlayan Arke Set oldu. Arke Set içerisinde hava topu, jimnastik topu, farklı ağırlıklara sahip su topları, denge ekipmanları ve buna benzer birçok fonksiyonel ekipman bulunuyor. Arke Set, eşgüdüm, istikrar, denge, esneklik, güç, hız, çeviklik, reaksiyon zamanı, kardiyovasküler ve solunum kapasitesini geliştirerek hareket özgürlüğüne yardımcı oluyor.

Tüm Technogym ekipmanlarıyla bağlantılı olarak çalışan, en kapsamlı ve kullanımı en kolay platform olan Mywellness, aynı zamanda sektörün ilk "cloud" tabanlı platformu olarak fuarda kullanıcılara tanıtıldı ve dijital gelişmelerin ekipmanlar ile entegrasyonu anlatıldı. Technogym; Mywellness, uygulamalar ve giyilebilir cihazlar sayesinde sağlık yönetimi yaklaşımını tamamen değiştiriyor ve insanların yaşam tarzlarını sorunsuzca yönetmelerini sağlıyor.

Fiziksel aktivitenin, hastalıklardan korunmanın ve hastalık sonrası tedavisinin en doğru medikal metod olduğuna inanan Technogym, American College of Sports Medicine ve American Medical Association tarafından yürütülen "Exercise is Medicine" girişiminin de kurucuları arasında bulunuyor. Technogym'in medikal sertifikalı ekipman ve çözümleri birçok farklı tedavi alanında kullanılıyor. Bu sertifikalı ekipmanlar da fuarda katılımcıların beğenisine sunuldu.

Fuar boyunca Technogym Master Trainer'larının katılımcılar ile gerçekleştirdiği Group Cycle antrenmanlarında en çok kalori yakan katılımcılar ve Skillrow'da yapılacak yarışlarda birinci olan katılımcılar adına Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'na (KAÇUV) bağışta bulunuldu ve katılımcılara sertifikaları verildi.

Tüm bunların yanı sıra profesyonel antrenörler, koşu tekniklerinden fonksiyonel antrenman uygulamalarına kadar birçok konuda seminerler gerçekleştirdi.