İSTANBUL - ERCAN DOĞAN

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, bu sezon takımlarının başında ligde üçer derbi heyecanı yaşadı.

Ligde lider durumda bulunan Beşiktaş, Şenol Güneş idaresindeki 3 derbi maçında bir galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Siyah-beyazlı takım, sezonun ilk yarısındaki derbi karşılaşmalarında Galatasaray ile evinde 2-2 berabere kalırken, deplasmandaki Fenerbahçe mücadelesini 0-0 beraberlikle tamamladı. Beşiktaş, ligin ikinci devresinde Galatasaray'ı dış sahada 1-0 mağlup ederek bu sezonki ilk derbi galibiyetine imza attı. Beşiktaş, 3 derbi maçında 5 puan çıkardı.

Şenol Güneş'in 8. lig derbisi

Beşiktaş, Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünde 8. lig derbisine çıkacak.

Şenol Güneş, 2015-2016 sezonunda görev aldığı siyah-beyazlı takımla, ligde 7 derbi mücadelesinde 4 galibiyet, 2 beraberlik ve bir mağlubiyet yaşadı.

Beşiktaş, bu periyottaki tek yenilgisini geçen sezon deplasmanda Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olarak aldı. Tecrübeli teknik adam, geçen sezonki 4 derbide takımına 3 galibiyet yaşattı.

Advocaat yenilgisiz tamamlamak istiyor

Fenerbahçe'nin başına sezon başında geçen ancak takımını zirveye oynatmayı başaramayan Hollandalı Dick Advocaat, derbilerde ise başarılı bir performans sergiledi.

Sarı-lacivertli takım, Advocaat yönetiminde ligdeki 3 derbi mücadelesinde 2 galibiyet ve bir beraberlik aldı.

Sezon sonunda ayrılacağını açıklayan Dick Advocaat, takımının galibiyeti veya beraberliği halinde Fenerbahçe kariyerini derbi yenilgisi almadan bitirecek.