MALATYA(AA) - Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı'nın kalecisi Selim Karadağ, tesadüfen başladığı ampute futbolda kariyerine Avrupa şampiyonluğu sığdırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Malatyalı Selim Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporla her zaman iç içe olduğunu ve birçok branşta mücadele ettiğini belirtti.

"Tesadüfen oldu"

Daha önce de futbol oynadığını ifade eden Karadağ, şöyle konuştu:

"Halı saha işletiyorduk. O dönem Ali hocanın çalıştırdığı ampute futbol takımı bizim sahada antrenman yapmaya başlamıştı. Hoca kolumun kısa olduğunu fark edince dedi ki 'Sen neden kalede durmuyorsun.' Durayım mı dedim, 'Evet' dedi. Ligin bitimine 7 hafta kalmıştı, bunun 5'inde haftanın kalecisi seçildim. Oradan milli takıma gittim. Tesadüfen oldu. Ondan sonra gelişen süreç buralara geldi."

"Çık sahnede yer al"

Selim Karadağ, engelli bireylerin evde oturmamaları gerektiğini söyledi.

Herkesin kendi yeteneğine göre mücadele etmesi gerektiğini aktaran Karadağ, "Yeteneğin neye varsa o yönde kendini eğit ve çık sahnede yer al. Sana hiçbir şey engel olamaz. Yeter ki iste. Benim hayalim kalabalık tribünlere top oynamaktı, 39 yaşında ulaştım buna. Benden ne eksiğin var? 'Gel sende hayatın içerisinde bir yer kap' diyorum." diye konuştu.