Uzun yıllar profesyonel liglerde mücadele eden ancak içinde bulunduğu maddi darboğazı aşamayarak amatör lige kadar gerileyen Erzincanspor bu sezon Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) başarılı olamadı. Kırmızı-Siyahlılar statü gereği, Erzincan 1. Amatör Lig şampiyonu 13 Şubat Gençlikspor'la baraj maçı yapacaktı. Lakin Kırmızı-Siyahlılar bu maça çıkmadılar. Böylece 13 Şubat Gençlikspor BAL'a yükselirken Erzincanspor 1. Amatör Lig'e geriledi.

Yerel basında yazan çıktı!

Bu maçtan birkaç gün önce Erzincan yerel basınında Erzincanspor'un maça çıkmayacağı ve kasten düşürüleceği, başkanlığını Erzincanspor'un eski kaptanı Fatih Ciminli'nin yaptığı 13 Şubat Gençlikspor'un BAL'a çıktıktan sonra ismini değiştireceği, bu borçsuz yeni takımın kenti temsil edeceği öne sürüldü. Gerçekten de birkaç gün sonra Erzincanspor maça çıkmadı.

Polat tepkili

Bu gelişmeler üzerine Erzincanspor'un eski yöneticilerinden Zeki Polat TFF'ye suç duyurusunda bulundu. Dilekçesinde çarpıcı iddialara yer veren Zeki Polat, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, 'Erzincanspor'un Şahısların oyuncağı olmadığını göstermek, bu takımın bu ilin namusu olduğunu ve bir Erzincanlı olarak bu namusumuza sahip çıkma adına hafta sonu yaşanan rezilliği ve buna sebep olanları Türkiye Futbol Federasyonu'na suç duyurusunda bulunarak gerçekleştirdim' dedi.

Zeki Polat'ın TFF'ye yazdığı dilekçe de şu ifadeler kullanıldı:

'İlimizde 10.05.2014 tarihinde oynanması gereken Bölgesel Amatör Lig'e katılma maçında ilimiz takımlarından Erzincanspor sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen mağlup sayılmış, 2014-2015 sezonunda BAL'a rakip takım olan 13 Şubat Gençlikspor'un katılacağı statü olarak tespit edilmiştir. Bir il takımı olan Erzincanspor kuruluş tarihi olan 1968 yılından 10.05.2014 tarihine kadar geçen sürede kurumunuzun düzenlediği bütün organizasyonlara katılmış sadece 1996 yılında 3 şehit verdiğimiz kaza nedeniyle yine kurumunuzun kararıyla sahaya çıkmamıştır.

'Futbolculara telkinde bulunuldu, şike yapıldı'

Buraya kadar her şey normal gözükse de ilimizde yaşanan olaylar futbolun ruhuna sporun ahlak değerlerine kara bir leke olarak geçmiştir. Maçtan 3 gün önce sosyal medyada Erzincanspor'un bilerek maça çıkmayacağı, BAL'a 13 Şubat Gençlikspor Kulubü'nün katılacağı ve Erzincanspor'un da 13 Şubat Gençlikspor Kulubü'yle birleşeceği yazılıp çizilmiştir. Bu olaya Erzincanspor Kulubü yöneticileri bile karşı çıkmasına rağmen Kulüp Başkanı Kenan Bektaş ve 13 Şubat Gençlikspor Kulubü'nde Faal top oynayan ve yönetici konumundaki zatlarla beraber Erzincanspor Kulübü'nün futbolcularına maça çıkmamaları yönünde telkinde bulunulmuş ve bir anlamda bilerek şike yapmışlardır.

'Soruşturma yapılsın'

Bu nedenle yukarıda belirttiğim hususların kurumunuz tarafından yapılacak bir şoruşturmada alınacak futbolcu ve yönetici ifadelerinden de açıkça anlaşılacaktır. Kulüplerin isimlerini kullanarak şahsi menfaat sağlayan bu iki kulüp yöneticileri hakkında gerekli soruşturmanın açılması ve bu eylemi gerçekleştiren kulüp başkanları ve yöneticilerinin sporcu ahlakı konusunda bilinçlendirilmesi hususunda; gereğini bilgilerinize arz ederim.'