AĞRI - Sıtkı Yıldız (AA) - Tekerlekli Kayak Dünya Şampiyonası ve 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne (EYOF 2019) hazırlanan milli takım, antrenmanlarını henüz yapımı devam eden Ağrı-Van kara yolunda sürdürüyor.

Milli takım, gelecek ay İsviçre'de yapılacak Tekerlekli Kayak Dünya Şampiyonası ve Bosna Hersek'de yapılacak EYOF 2019'a hazırlanıyor.

Antrenmanlarını aralıksız sürdüren milli takım sporcuları, Ağrı'da istedikleri tüm özelliklere sahip bir alanda çalışma yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yapımı devam eden ve trafiğe kapalı olan Ağrı-Van kara yolunun Hamur ilçesi bölgesinde antrenmanlarını sürdüren milli takım sporcuları ve antrenörler, eğim, yeni asfalt ve doğayla iç içe olmanın avantajlarını sonuna kadar kullanıyor.

Antrenör Elif Belice: Ağrı'da doğa ve antrenman yapma koşulları çok iyi

Kayaklı Koşu Milli Takımı'nın antrenörlerinden Elif Belice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'da devam eden kampa 25 sporcu ve 7 antrenörle katıldıklarını söyledi.

Sporculardan bir kısmının İsviçre'deki Tekerlekli Kayak Dünya Şampiyonası'na hazırlandığını anlatan Belice, "Ayrıca EYOF 2019'a hazırlanan takımımız da var. Çalışmalarımız istediğimiz düzeyde gidiyor. Maddi ve manevi olarak eksiğimiz yok. Programımız dahilinde bütün antrenman ve yarışmalarımızı yaptık. Sezonu kapatmadan önceki son antrenmanımızı yapıyoruz. Ağrı'da doğa ve antrenman yapma koşulları çok iyi. Bugüne kadar tekerlekli kayak branşında antrenman yaptığımız en güzel pist burada. Burayı anlattıklarında inanmamıştım, gerçekten buranın değerlendirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Belice, jandarma ve polisin bölgede aldığı güvenlik tedbirleri sayesinde hiçbir sorun yaşamadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Daha önce gittiğimiz antrenmanlarda bu kadar iyi güvenliğimiz olmuyordu. Emniyet ve jandarmamıza teşekkür ediyoruz. Doğu ili olduğu için terörden endişe duyuluyordur, kesinlikle öyle bir şey yok, burada insanlar çok rahat. Batıda insanlar nasıl gece geç saatlerde dışarı çıkabiliyorsa burada da çıkıyor. Güvenlik açısından hiçbir sıkıntı yok."

Milli Takım Antrenörü Budak: Güçlü bir takımımız var

Milli Takım Antrenörü Cemalettin Budak ise sporcuların bulunduğu ekibe yakın zamanda olimpiyatlardan gelen sporcuların da dahil olduğunu belirtti.

"Sporcularımız yarışmalara asfaltta hazırlanıyor." diyen Budak, şu ifadeleri kullandı:

"2018 Dünya Şampiyonası'na şu an trafiğe kapalı olan Ağrı-Van kara yolunda yüksek tempoda hazırlanıyoruz. Olimpiyattan gelen ve altyapıdan yetişen sporcularımızla yeni takım kurduk. Geçen yıl da burada çalışmıştık. Buranın trafiğe kapalı alan olması bizim için büyük avantaj. Rakım ve hava şartları olarak güzel bir ortam bulunmakta. Bizim şu anda amacımız burayı en işi şekilde kullanıp, şampiyonalara hazırlanmak."

Ömer Ayçiçek: Trafiğe kapalı alanda antrenman büyük avantaj

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden sporculardan Ömer Ayçiçek ve Hamza Dursun da milli takımda antrenmanlarını sürdürüyor.

Çalışmaları yaptıkları alanı çok beğendiğini anlatan Ömer Ayçiçek, "Şu an trafiğe kapalı yolda çalışıyoruz. Bu bizim için büyük bir avantaj. Bundan sonra yapılacak dünya kupaları ve şampiyonalara hazırlanıyoruz. Bundan sonraki kamplarda da daha iyi bir çalışmayla inşallah güzel sonuçlar alacağız." şeklinde konuştu.

Milli takımdaki arkadaşlarını memleketinde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu anlatan sporculardan Ağrılı Hamza Dursun da şunları kaydetti:

"Burası benim de her zaman antrenman yaptığım alan. Buranın doğa şartları, irtifası, asfaltın yeni olması ve trafiğe kapalı olan olması bizim için çok güzel bir imkan. Ülkemizde antrenman yapabilmemiz için trafiğe kapalı tek alan burası. Şu anda haziranda yapılacak dünya kupası için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Allah'ın izniyle elimizden gelenin en iyisi yapıp, ülkemize dönmeyi hedefliyoruz."