Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, Pendikspor maçında yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, kimseyi tehdit etmediklerini, haksızlığa maruz kaldıklarını ve konuyla ilgili gerekli yerlere başvuru yapacaklarını söyledi.
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta oynanan 15. hafta maçında Yeni Malatyaspor’u konuk eden Pendikspor, karşılaşmadan 2-2’lik beraberlikle ayrılmış, maç sonrası protokol tribününde olaylar çıkmış ve Pendikspor ile Yeni Malatyaspor yöneticileri arasında çıkan tartışma stat dışına da taşmıştı. Olaylar sonrası basın açıklaması yapan Pendikspor Yönetimi, Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek’in kendilerine ‘Siz de Malatya’ya geleceksiniz bu işin hesabını orada görürüz’ diyerek tehdit ettiğini iddia etmişti. Bu gelişmelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, haksızlığa maruz kaldıklarını ve konuyla alakalı gerekli yerlere başvurularını yapacaklarını belirtti.
“MAÇI TARAFTARLAR İLE BİRLİKTE İZLEMEK İSTEDİK”
Olayların çıkış sebebi hakkında açıklamalarda bulunan Gevrek, “Protokole 6 kişi sırayla girdi. Pendikspor’dan bir kişi, 6 kişi geçtikten sonra ‘Ben 20 kişiyi aldım’ dedi. ‘Bu biletleri bize siz verdiniz’ dedim. Dışarıda yönetici arkadaşların kaldığını söylememe rağmen kapıları kapattı. Yönetim kurulu arkadaşlarımız dışarıda kaldı diye biz de çıktık. Taraftar grubuna gitmek istedik, ‘Onların arasında izlemek istiyoruz’ dedik. Ona da izin çıkmadı. Protokol biletleri ile kapalı tribününe girdik. İkinci gol atıldıktan sonra yedek kalecileri bize dönerek küfürler etti. Soyunma odasından çıkarken, polis bizi çembere aldı. Pendiksporlu futbolcular ile karşılaştık. Bize küfür eden kaleci yine bize doğru el hareketi yaptı. Bu olayları yaşadıktan sonra yönetici arkadaşımız beni almaya gelirken 10 tane polis araya aldı ve saldırmaya başladı. Kaşını, gözünü yardılar” dedi.
“KİMSEYİ TEHDİT ETMEDİM”
Kendisinin kimseyi tehdit etmediklerini ifade eden Gevrek, “Biz Malatyaspor olarak gelen misafir takımlara en güzel misafirperverliği gösterdik. Haklı olduğumuz halde yaşadığımız muamele Pendikspor’a ve spora yakışmadı. Daha önceki kulüplere de aynı şeyi yapmışlar. Futbol böyle oynanmaz. Hiçbir yöneticimizin ağzından küfür çıkmadı. Bu konuyla alakalı gerekli yerlere başvurumuzu yapacağız. Bize yapılanlara rağmen biz onlara ayı muameleyi yapmayacağız” diye konuştu.