Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesinde başvurular 2 Nisan 2018 günü başlayacak. Başvurular 27 Nisan 2018 günü sona erecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin, genç çiftçilere seslenerek, bu hibe programını iyi değerlendirerek kendi işlerinin patronu olabileceklerini söyledi. İl Müdürü Murat Şahin açıklamasında şöyle konuştu ; “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği, 24 Mart 2018 tarih de 30370 sayılı Resmi Gazetede yayınlandı. Destekleme kapsamında 18 – 40 yaş arası genç çiftçilere 30 bin TL’ye kadar hibe ödemesi yapılacak. Tebliğ kapsamında genç çiftçiler hayvansal ve bitkisel üretime yönelik iki kategori de desteklenecekler. Programın proje konularını şöyle sıralayabiliriz: Hayvansal üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında; Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi, Arı sütü, ana arı, polen vb. arı ürünleri üretimi, İpek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı, Serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği ve tesis yapımı. Bitkisel Üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında; kapama meyve bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtüaltı yetiştiriciliği, çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı, yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik destekleme projeleri kapsamında; çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işaretli, organik ve iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim.

Başvuru yapacak genç çiftçilerde aranacak şartlar ise şöyle;

-T.C. Vatandaşı olmak
-18 yaşını doldurmuş 41 yaşından gün almamış olmak
-Okur yazar olmak
-Ücretli çalışan olmamak (Başvuru tarihi itibariyle hem başvuru sahibinin hem de varsa eşinin ücretli çalışan olmaması )
-Örgün eğitime devam ediyor olmamak
-Gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak
-Askerlik görevi ve cezai hükümlülüğü devam eden veya denetimli serbestliği olan kişi olmamak
-Hayvansal üretime yönelik büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konulu proje başvuruları için bu tebliğ yayımlandığı tarih itibariyle 15 adet büyükbaş veya 50 adet küçükbaştan fazla hayvan sahibi olmamak
Başvurular https://gencciftci.tarim.gov.tr adresinde yapılacaktır. Tebliğ yayımından itibaren 5 iş günü sonra sistem açılacak ve 20 iş günü boyunca ön başvuru yapılabilecek. Proje ile ilgili başvurular: 2 Nisan - 27 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Kesin başvurular, genç çiftçilerin proje uygulayacağı kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet taahhüt ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe tarım müdürlüklerinden şahsen yapılacak. Kesin başvuru aşamasında istenecek belgeler ise şöyle; -Nüfus cüzdanı fotokopisi, Ücretli çalışmadığına dair kendisine ve eşine ait SGK’dan alınan belge, Başvuru dilekçesi, Proje tanıtım formu, Taahhütname, Diploma sureti veya okur yazarlık belgesi.

Proje ile ilgili olarak teknik elemanlarımız 2 Nisan Pazartesi günü saat 10.30 da Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir tanıtım toplantısı organize edecekler. Şartlara haiz tüm genç çiftçileri bu programdan faydalanmaya davet ediyoruz” dedi.