Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği  7. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflar, Erzincan’da Can Park AVM’de fotoğrafseverlerin beğenisine sunuldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak ülke çapında ve farklı kategorilerde düzenlenen fotoğraf yarışmasına olan ilgi her yıl giderek artıyor.
 Bakanlık tarafından tarıma olan ilgiyi artırmak, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın yedincisinde dereceye giren fotoğraflar, 24-27 Mart 2016 tarihlerinde Erzincan Canpark AVM’de fotoğraf severler ve halkla buluştu.
Ulusal çapta düzenlenen yarışmada dereceye giren fotoğraflar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi ile Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün organize ettiği sergiyle tarımın farklı yüzünün halka  gösterilmesinin amaçlandığı serginin açılışını Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkan Vekili Gökhan Ulutaş,Erzincan Emniyet Müdürü Doğan İnci, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün,Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Erzincan İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan ve davetliler birlikte yaptılar.
    Açılışta konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman “Şimdi burada Gıda Tarım ve Hayvancılık Baka
nlığımızın ülke genelinde her yıl yaptığı Tarım ve İnsan Konulu fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Halkımızın beğenisine sunuyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.
    Ardından Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve davetliler, halkla birlikte sergiyi gezerek İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz’dan bilgi aldılar.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz ‘Ülkemiz tarımla iç içe yaşayan ve bireylerin büyük çoğunluğunun az veya çok tarımla haşır neşir olduğu bir ülkedir. İnsanlarımız bu fotoğraf sergisini gezdiklerinde bir şekilde kendilerinden birşeyler bulacaklardır. Ben çiftçilerimizin tamamının bu sergiyi  gezmelerini ve görmelerini istiyorum. Ayrıca ülkemizin hemen hemen her yöresinden kültürleri görme imkanı bulacaksınız. Bu serginin organizesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Bakanlığımıza, Valiliğimize, Canpark AVM yetkililerine ve sergiye emeği geçen, bu konuda sponsor olan ve bu fotoğrafı çeken sanatkarlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.’ dedi.

Erzincan Haber