İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Lek, Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Mehmet Hüsrev Öz, Erzincan İl Kontrol Laboratuvar Müdürü Bahattin Kesik, İl Müdür Yardımcısı Osman Çakır, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve TAR-GEL projesi kapsamında çalışan teknik personelinin katıldığı toplantıda 2011 yılı çalışmaları masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Ali Lek, tarımda bölgenin lideri olma hedefiyle çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ve Erzincan çiftçisine en iyi şekilde hizmet etmek için teşkilat olarak ellerinden geleni yaptığını ifade etti.
Lek konuşmasında; “Erzincan çiftçisi yapılan yatırımların meyvelerini toplamaya başladı. Ancak tarımda bölgenin lideri olmak amacını taşıyan Erzincan için geldiğimiz nokta yeterli değildir. Teşkilat olarak çiftçilerle, yatırımcılarla, kooperatif ve birliklerle, sektördeki üretici ve yetiştirici konumundaki kişi ve resmi kurum-kuruluşlarla işbirliğimizi daha da artırarak daha başarılı yerlere geleceğiz. Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak Erzincan genelinde sebzecilikten meyveciliğe, hayvancılıktan gıda sektörüne kadar çok geniş bir alana yayılan hizmet yelpazemizde en iyi en kaliteli hizmeti vermenin mücadelesi içindeyiz. Erzincan sahip olduğu coğrafi ve iklimsel konumuyla bölgenin tarım sektörü için en ideal merkezidir. Biz çalışmalarla bu potansiyeli değerlendirmek ve ilimizi lider yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
İl Müdürü Ali Lek’in konuşmasının ardından ilçe müdürleri tarafından 2011 yılında yapılan çalışmaların sunumları yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görev ve sorumluluk sahası içinde yer alan konuların ilçelerde işleyişi, yaşanan aksaklıklar, bir sonraki yıl yapılacak çalışmalar, uygulanacak projelerin masaya yatırıldığı BAV toplantısında, hizmet verme noktasında zaman zaman yaşanan ve yaşanması muhtemel problemlerin çözüme kavuşturulmasında uygulanacak yöntemler tartışıldı.