Erzincan tarım sektöründe farklı alanlarda faaliyet gösteren üretici ve yetiştiriciler örgütlenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde örgütlenen süt üreticilerinin ardından et üreticileri de örgütlenerek Erzincan Et Üreticileri Birliği çatısı altında örgütlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda bir araya gelen et üreticileri, güçlerini birleştirmek ve rekabet güçlerini artırarak, bir arada hareket etmek üzere birlik kurdular. Et Üreticileri Birliği kuruluş genel kuruluna Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz da katıldı.

                Genel Kurulda konuşan İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “Hepinizin bildiği gibi kırmızı et başta protein olmak üzere yağ, vitamin ve mineral kaynağı olarak insan beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle toplumumuzun sağlıklı bireyler yetiştirebilmesi için yeterli miktarda kırmızı et tüketilmesini sağlamamız gerekmektedir. Bu konuda gelişmiş Avrupa Birliği ülkelerindeki kişi başına tüketilen et miktarlarına baktığımızda 19,7 kiloya ulaştığı görülmektedir. Ülkemizde ise bu oran  12 kilogram civarındadır. Burada görüldüğü gibi ülkemizde kişi başına tüketilen et miktarı Avrupa Birliği ülkelerinden düşük durumdadır. Bunu en kısa zaman hiç olmazsa Avrupa Birliği ülkeleri seviyesine çıkarmamız gerekmektedir. Ülkemizde zaman zaman yaşanan fiyat dalgalanmaları hem üreticilerimizi hem de tüketicilerimizi zor duruma düşürmektedir. Kırmızı Et Üreticileri Birliği gibi bu sektörde çalışan sivil toplum kuruluşlarının görevlerinde biri de bu şekildeki fiyat dalgalanmalarının önüne geçerek üretici ve tüketicilerimizi korumaktır. Ayrıca Birliğin yapacağı çalışmalarla sektörel problemlerin çözümüne önemli katkılar sağlanacağına olan inancım tamdır. Bu konuda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz de tüm imkanları ile üreticilerimizin yanında olacaktır. Birliğimizin kuruluşunda emeği geçen üretici kardeşlerimi kutluyor kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Hepinize başarılı çalışmalar diliyorum” diye konuştu.

Genel Kurulda daha sonra söz alan kurucu üyelerden Vahit Erdem, et üreticileri için örgütlenmenin son derece elzem bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek, güçlerimizi birleştirelim çağrısında bulundu. Genel kurulda daha sonra Vahit Erdem başkanlığa seçildi.