Erzincan’da tarım sektörü her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Güç geçmiyor ki modern tarımın bir örneğini Erzincan’da görmeyelim. Tarımın  tüm dallarının hızla geliştiği Erzincan’da girişimciler, tarımda gelişen modelleri Erzincan’a taşımaya ve uygulamaya devam ediyor. Kalite ve verimin artırılmasını hedefleyen çalışmalarla geleneksel tarımın yerini modern tarım almaya devam ediyor. Merkeze bağlı Kilimli köyünde aynı amaçlarla malçlı patlıcan yetiştiriciliğine başlayan Uzman Tarım ve seracılık, Erzincan’da ilk kez denedikleri bu yöntemle kalite ve verimde artış yaşayacaklarından son derece eminler.

                Malçlı patlıcan yetiştiriciliğini gerçekleştiren firmanın sahiplerinden Alpay Davutoğlu, yaklaşık 23 dekarlık bir alanda çalışmalara başladıklarını söyledi. İlk izlenimlerinin son derece olumlu olduğunu söyleyen Alpay Davutoğlu, bu sistemler ilk planda işçilik giderlerinin son derece azaldığını kaydetti. İlk iki haftalık dönemde malçlı sistemle açık sistem arasında bitkilerin gelişimi noktasında da bariz farklar olduğunu söyleyen Davutoğlu, bitki kök bölgesinde yabancı ot çıkışının tamamen durduğunu, böylelikle topraktaki bitki besin maddelerinin sadece sebze fideleri tarafından kullanıldığını söyledi. Yabancı ot çıkışının önüne geçildiğinde sebze hastalık ve zararlılarının da kontrol altında tutulmasında büyük bir yol katediklerini vurgulayan Davutoğlu, bu sayede çapalama ve aşırı ilaçlama giderlerinin ortadan kalktığını belirtti. Kendileri için önemli noktalardan birinin de birim alanda yakalanacak rekolte ve kalite artışı olduğunu vurgulayan Alpay Davutoğlu, kısa bir süre zarfında sonuçlarını alacaklarını kaydetti. İstedikleri rakamlara ulaşılması durumunda önümüzdeki sezonlarda ekim alanlarını artıracaklarını ifade eden Alpay Davutoğlu, sistemin diğer sebze türlerinde de uygulanabileceğini kaydetti.

                Kilimli Köyü Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Sevgi Akçay İlhan ise, uygulanan yöntemin sonuçlarının Erzincan açısından son derece önemli olduğunu, hem maliyet hem de çevre ve insan sağlığı noktasında malçlı sistemin önemli avantajlar sağladığını belirtti.