2013 yılında Erzincan ilk defa örtü altı sebzecilik ve meyvecilik sektörlerinde uygulanmaya başlayan İyi Tarım Uygulamaları (İTU)’na iştirak eden üreticilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Yeni çevre yolu üzerinde bulunan Beşiktaş Fidecilik ve Seracılık işletmesinde düzenlenen törene Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Naci Gün, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Birol Karadoğan, İl Kontrol Laboratuvarı Müdürü Bahattin Kesik, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Müdürü Metin Bektaş ve üreticiler katıldı. 
Törenin açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Naci gün, iyi tarım uygulamalarının Erzincan’da uygulanmaya başlanmasının kendileri için mutluluk verici bir gelişme olduğunu belirterek, üretime iştirak eden çiftçilere teşekkür etti. Gün konuşmasında, iyi tarım uygulamalarının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklendiğini ve tüm dünyada kabul gördüğünü söyledi. İyi tarım uygulamalarında üretimin her aşamasının kayıt altına alındığını belirten Gün, kontrollü gübre ve ilaç kullanımının sebzede ve meyvede daha kaliteli bir üretim sağladığını, çevreye ve insan sağlığına duyarlı bir üretim metodu olduğunu söyledi. Gün, iyi tarım uygulamalarının uygulama sahasının önümüzdeki yıllarda artırılacağını söyledi.
Törende konuşan Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ise, Erzincan tarım sektöründe sevindirici gelişmelerin yaşandığına dikkat çekerek, gelişmeye ve yeniliklere açık Erzincan çiftçisinin 2013 yılında iyi tarım uygulamalarına başlamasının da sektör açısından sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Türköz, özellikle ilaç ve gübre kullanımının sınırlandırılmasının ve kayıt altında tutulmuş olmasının insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Erzincan’da birçok alanda organik tarım yapıldığını da kaydeden Türköz, bu tür uygulamaların önemini vurguladı.
Törende daha sonra kendilerine ait sera ve bahçelerde iyi tarım uygulamalarına geçen Refik Beşiktaş, Er Tarım Limited Şirketi, Mustafa Alpay Davutoğlu, Mahbup Garip, Mehmet Turko ve Mehmet Ali Özkaya’ya sertifika ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Ardından törene katılanlar iyi tarım uygulamaları kapsamında üretim yapılan seraları gezerek, incelemelerde bulundular.