Et ve Süt Kurumu tarafından Erzincan'da inşaatı devam eden Erzincan Kanatlı Kombinası'nın 2016 yılı sonlarında faaliyete geçmesi bekleniyor. Erzincan Valisi Süleyman  Kahraman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz ile birlikte kombinada incelemelerde bulundu.

           
73 milyon liralık dev bir yatırım olan Kanatlı Kombinası bölgenin en büyük yatırımlarından birisi olacak ve binlerce kişinin de sektörün değişik kesimlerinde istihdam edilmesi sağlanacak.

            Saatte 8 bin adet kesim kapasitesine sahip olacak tesis, Erzincan'ın yanı sıra çevre illere de hizmet verecek. İnşaat süreci tamamlanan tesisin makine ve ekipman tedarik çalışmaları ise devam ediyor.

            Tesiste incelemelerde bulunan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman 23.540 m² kapalı alan üzerine inşaa edilen Erzincan Kanatlı Kombinasının Erzincan ile birlikte çevrede bulunan toplam 9 ile hizmet vereceğini söyledi. Vali Kahraman, bölgenin en büyük hayvancılık yatırımlarından birisi olan kombinanın aynı zamanda Et ve Süt Kurumu'nun da ülkedeki en büyük yatırımı olduğuna dikkat çekti. Vali Kahraman direk olarak 320 kişinin istihdam edileceği tesisin bölgede kümesler, nakliye şirketleri, yem fabrikaları gibi ek sektörlerle birlikte incelendiğinde binlerce kişiye istihdam sağlayacağını belirtti. Tesislerde kesilen tavuk etinin iç piyasa ve ihracat safhalarında değerlendirilmesinin düşünüldüğü tesisin Erzincan'a büyük bir katma değer sağlayacağını belirten Erzincan Valisi Kahraman, Erzincan'ın doğuda tavukçuluk sektörünün merkezi haline geleceğini söyledi.​