Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Tebliğ kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımsal alanda proje hazırlayan gençlere 30 bin TL’ye kadar hibe desteği ödeyecek.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, “Tebliğ, kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin TL'ye kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsıyor” dedi.

18-40  yaş arası genç çiftçiler başvuruda bulunabilecek

 Başvuruların kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler tarafından yapılabileceğini kaydeden Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, başvuruların genç çiftçilerin kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine bizzat yapılması şartı bulunduğunu belirtti.

Genç çiftçilerin bitkisel ve hayvansal üretim ile ilgili proje başvurusunda bulunabileceğine işaret eden Yılmaz şöyle devam etti; "Tebliğ kapsamında Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböcekçiliği, meyvecilik, fide, fidan ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtüaltı yetiştiriciliği, kültür mantarı yetiştiriciliği konularındaki projeler için başvuruda bulunulabilecek".

 Coğrafi işaretli gıdaların üretimine destek

Yöresel ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerin de destekleme kapsamında olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Yılmaz, " Bu tebliğ ile coğrafi işareti olan gıdaların üretimi de desteklenecek. Üreticilerimiz yerli gen kaynakları kullanılarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeler için de başvuru yapabilirler" dedi.  İl Müdürü Yılmaz, projeler Vali Yardımcısının başkanlığında oluşturulan genç çiftçi proje değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirileceğini belirtti. ​

Son başvuru tarihi 13 Mayıs 2016

Ön Başvuruların sistem üzerinden (gencciftci.tarim.gov.tr) başlama tarihi ve saati 12 Nisan 2016 saat 00.01 olarak belirlendi. Bitiş Tarihi ise 11 Mayıs 2016 saat 24.00 olarak belirlendi. İl/İlçe Proje Yürütme Birimi tarafından dosya kabulü (kesin başvuru) başlama tarihi ve saati 13 Nisan 2016 saat 09.00 olarak belirlenirken, bitiş tarihi 13 Mayıs 2016 saat 09.00 olarak uygun görüldü.