Büyükçakırman köyünde yapılan kapanış eğitimine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek, İl Müdür Yardımcısı Osman Çakır, Şube Müdürleri, KUDAKA Bölge temsilcileri Arda Akbulut, Mustafa Emre Aydın ve çiftçiler katıldı. Yaklaşık bir yıldır süren proje boyunca Erzincan merkeze bağlı 22 köyde düzenlenen eğitim programlarında yaklaşık 1.000 çiftçi eğitimden geçirildi. Bitkisel üretim, hayvansal üretim ve tarımın değişik sektörlerine yönelik yapılan eğitimler TARGEL projesi kapsamında görev yapan personel tarafından verildi. Projenin son eğitim programı ise Merkez ilçeye bağlı Büyükçakırman köyünde düzenlendi. Büyükçakırman köyünde çiftçilere Tarım sigortaları (TARSİM) ve hayvan hastalıkları konusunda bilgi verildi. Eğitim programında konuşan Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek, proje boyunca uygulanan eğitim programlarının çiftçiler açısından son derece verimli geçtiğini vurguladı. Köylerin tarımsal potansiyelleri göz önünde bulundurularak düzenlenen eğitimlerde pratik bilgilerin çiftçilere yansıtıldığını vurgulayan İl Müdürü Lek, proje boyunca kendilerinden desteklerini esirgemeyen KUDAKA yetkililerine teşekkür etti.

İl Müdürü Lek sözlerini şöyle sürdürdü:  ‘Verilen bu eğitimlerle proje amacına ulaşmıştır. Proje kapsamında alınan araç ile siz çiftçilerimize personelimizin ulaşması ve bilginin zamanında kolay bir şekilde erişiminin sağlanmıştır. Siz çiftçilerimizin ilgisiyle bölgemizin tarım potansiyeli daha çok artacaktır, ürünlerimiz daha kaliteli bereketli olacaktır. Erzincan’da çiftçilerimizin üretimle ilgili sıkıntıları bulunmamaktadır. Amacımız el ele vererek üretim miktarını ve kalitesini daha da artırmaktır. Bunu da hep birlikte başaracağız. Erzincan bölgenin gerek bitkisel gerek hayvansal üretim noktasında önde gelen illerinden birisidir. Ancak  öncelikli olarak ulusal pazarlara açılmamız sonrasında ise ihracata yönelik üretim yapmak zorundayız. Bu aşamaya da yavaş yavaş gelmiş bulunmaktayız. Sebzecilik ve meyvecilik sektörümüz başta olmak üzere bal ve tulum peyniri konusunda ulusal pazarlarda kendine yer bulan Erzincan ortak gayret ve ortak akıl çerçevesinde yapılacak projelerle uluslar arası pazarlar da girecektir” dedi.

Proje kapsamında Erzincan merkez 22 köyde 50 adet çiftçi toplantı gerçekleştirilerek 900 çiftçiye TAR-GEL personeli tarafından eğitim verildi. Verilen eğitim konuları pilot köylerin sorunlarına ve önceliklerine göre belirlenerek çiftçilerin sorunlarına çözümler sunuldu. Eğitimler sonunda çiftçilere geleneksel yöntemler yerine, modern tarım yöntemleri benimsetilerek uygulamaları sağlandı.