Düzenlenen törene İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Birol Karadoğan, teknik personel ve kadın çiftçiler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Birol Karadoğan, toplumda kadının rolüne değindi. Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü, tarım sektöründe kadının etkin bir rol üstlendiğini belirterek, tarımdaki yeniliklerin topluma yansıtılmasında da kadın çiftçilerin aktif bir rol üstleneceğine inandığını söyledi.
Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz ise konuşmasında “Hayata geçirilen proje Araştırma Enstitüleri ve istasyonlarının bulunduğu Edirne, Manisa, Yalova, Isparta, Aydın, Eskişehir, ve Adana illerinde uygulanan bir yayım programından oluşuyor. Proje ile kaliteli ve verimli üretim için, tarımsal yeniliklerin kadın çiftçiler aracılığıyla yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı, iki aşamalı olarak yürütülecek olan programa; 2015 yılı itibarıyla başlandığı, modern meyvecilik, sera ve örtüaltı yetiştiriciliği, süs bitkisi yetiştiriciliği ve sebze olarak kullanılan yabani bitkiler ve baharat bitkileri olmak üzere dört başlık altında verilecek eğitimlerin teorik ve uygulamalı olarak 8 gün süreceği, 2016 yılında ise verilen eğitimler ışığında Bakanlığın ayırdığı bütçe dahilinde projeler hazırlanacağı bildirildi” diye konuştu.
Kadın çiftçilerin eğitim programı önümüzdeki günlerde pratik eğitimlerle devam edecek.