DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin “Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında desteklediği projelerden olan “Üzümlü Belediyesi Kapama Dut Bahçesi” projesinde ilk fidan dikildi.

Üzümlü ilçe merkezinde 35 dönümlük arazide oluşturulan kapama dut bahçesinin ilk fidanı Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ve belediye meclis üyelerinin katıldığı programda dikildi.

MEYVECİLİĞE ÖRNEK OLACAK

Programda konuşan Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, ilçede meyveciliği geliştirmek adına projeyi yaptıklarını belirterek “Proje çerçevesinde 35 dönümlük arazimize 720 adet dut fidanı getirip dikmeye başladık. Belediyemize ait olan fakat kullanılmayan bu boş araziyi böylece değerlendirmiş olup ayrıca yetiştireceğimiz dut ağaçları ile ilçedeki meyveciliğe katkıda bulunacağız. Burada tamamen modern tarım teknikleri kullanılmakta. Vatandaşlarımıza da örnek olacak bu proje ilçemizde dut yetiştiriciliği için bir dönüm noktası olacağına inanıyoruz. İnşallah projemizin meyvelerini 3 seneye alacağız. Şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ÖRNEK PROJE ÜZÜMLÜ’DE BAŞLADI

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ise bölgenin kalkınması için bu tip projeleri desteklediklerini belirterek “İdare olarak, var olan potansiyeli destekleyerek bölgenin kalkınması için çalışıyoruz. Üzümlü ilçesi de böyle potansiyeli olan güzel bir ilçemiz. Kırsal bölgelerde, üreterek ekonomiyi canlandırmak için çeşitli projeleri destekliyoruz. Yerel ekonomiyi güçlendirme adına ve kentin tarım ekonomisini geliştirmek amacıyla bu tür çalışmalara devam edeceğiz. Projenin ilçeye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.