Avrupa’nın tarımsal anlamda en ileri noktalarından biri kabul edilen İspanya’da tarım sektörüyle iç içe olduğunu ve Türkiye’den gelen heyetleri karşılayan ve teknik gezilere eşlik eden Valensiya Fahri Konsolos Yardımcısı Selda Asan, hem Erzincan’dan, hem de Erzincan tarım sektöründen övgüyle bahsetti.

            Gerek Türkiye’de, gerekse Erzincan’da tarım sektörünün oldukça ilerlediğini kaydeden Selda Asan, tarım sektörünün birçok bileşeninin barındıran Erzincan’ın bölgesel trende bakıldığında son derece ileri bir noktada olduğunu vurguladı.

YÖRESEL ÜRÜNLER TANITILMALI

Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında çalışma yapılan köyleri ziyaret eden Asan, projenin bölgeye son dereceye uygun olduğunu, yapılan çalışmaların doğru amaçlara hizmet ettiğini söyledi. Erzincan’da Merkez ilçe, Üzümlü ve Kemah ilçelerini gezen Asan, kısa ve orta vadede tarıma yapılan yatırımların meyvelerini vereceğini söyledi. Erzincan’ın tulum peyniri, balı ve cimin üzümüne hayran kalan Fahri Konsolos Yardımcısı Selda Asan, yöresel ürünlerin mükemmel olduğunu, Erzincan’ın bu ürünleri tanıtması gerektiğini, bu ürünlerin Erzincan’a büyük bir katma değer sağlayacağını umduğunu söyledi.

            Valensiya Fahri Konsolos Yardımcısı Selda Asan, Türkiye’den ve özellikle Erzincan’dan İspanyaya gelecek her türlü heyete her zaman eşlik etmeye ve yardım etmeye hazır olduğunu kaydederek, Erzincan’ı çok sevdiğini vurguladı. Fahri Konsolos Yardımcısı Selda Asan; Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ya da diğer kurumlar tarafından yurt içi veya yurt dışı tanıtım ve reklam faaliyetlerinde gönüllü olarak çalışacağını da sözlerine ekledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ’ı makamında ziyaret eden Asan’a, İl Müdürü Karadağ tarafından Erzincan’a özgü bakır eşyalar takdim edildi. İl Müdürü Erdem Karadağ, Erzincan’ı ziyaretlerinden dolayı Konsolos Yardımcısı Selda Asan’a teşekkür etti.