Erzincan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan Kütük, Erzincan’da büyükbaş hayvancılığın gelişmesi adına güzel çalışmalar yapıldığını ancak hayvancılığı geliştirme noktasında daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

                Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay’ı ziyaret eden Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan Kütük “Hayvancılık sektörümüzde son yıllarda yapılan yatırımlar sektörün önünü açmaktadır. Başta DAP Projesi hibeleri ile Ziraat Bankamızdan sağlanan faizsiz kredilerin hayata geçmesi ile birlikte, SEKP kapsamında sağlanan hibeler ve özel sektör temsilcilerinin yaptığı yatırımlar Erzincan’da modern işletmelerin sayısı hızla artmakta ve hayvancılık sektörümüz kazandığı ivme ile heyecan yaratmaktadır” diye konuştu.

Birlik Başkanı Faruk Günay’a birliğin başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Kütük, Erzincan’da büyükbaş hayvancılığın gelişmesi için şartların müsait olduğunu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yetiştiricilere büyük destek sağladığını söyledi. Oda Başkanı Serkan Kütük sözlerini şöyle sürdürdü. “Erzincan 100 bin başa yakın büyükbaş hayvan mevcudu, il yüzölçümünün %30’una yakın mera varlığı ile hayvancılık için son derece elverişlidir. Son yıllarda kurulan modern işletmeler bu alanda yetiştiricilere rehber olmaktadır. Gerek işletmelerin modernize olması gerekse hayvan varlığımız içindeki kültür ırkı hayvanların oranının giderek artması bu alanda büyük umut vermektedir. Burada hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza, İl Müdürlüğümüze, Ziraat Bankamıza, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimize oda olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak bu alanın üst sınırı yok. Biz hem hayvan mevcudumuzun hem de verim ve kalitenin artması adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeliyiz. Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimiz de bu anlamda son derece başarılı çalışmalar yapmaktadır. Hayata geçirdiği projeler hayvancılık sektörümüze büyük katkılar sağlamaktadır. Özellikle kurdukları Süt Analiz Laboratuvarı bölgede büyük bir açığı kapatmıştır. Biz de oda olarak birlikle işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay ise ziyaretlerinden dolayı  Oda Başkanı Serkan Kütük’e teşekkür etti. Birlik başkanı Faruk Günay, hayvancılığın gelişmesi adına devlet kurumları, sivil toplum örgütleri ve yetiştiricilerin güçlerini birleştirmesinin şart olduğunu söyledi. Bu alanda hayvancılık sektörüne büyük darbe vuran hastalıkların en aza indirgenmesi için veteriner hekimlerin çaba sarfettiğini ancak işbirliği ile bu alanda daha da başarılı olunabileceğini vurguladı.