İlkokul öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgilendirmek amacıyla Erzincan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, 1-3 Haziran 2016 tarihleri arasında "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlendi. Erzincan’da bulunan tarımsal tesislerde 1 Haziran günü başlayan etkinliğe,  Erzincan Göktürk İlköğretim Okulunda eğitim gören 25 öğrenci katıldı. 
Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz kampın açılışı sırasında yaptığı konuşmada çocuklarla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, İl Müdürlüğün bütün faaliyet alanlarını  ihtiva eden bu programın; çocuklara hayata dair faydalı bilgi birikimi sağlayacağını ifade etti.
Programın ilk günü gerçekleştirilen açılışın ardından, Lider Çocuk Tarım Kampına katılan çocuklar Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ile Yalnızbağ Beldesi fasulye paketleme tesislerini ziyaret ettiler. Burada  işletmeleri gezerek yürütülen  faaliyetler hakkında bilgi alan öğrenciler tarımın değişik sektörleri konusunda değişik bilgiler aldılar.
Kampın ikinci gününde Balacan Süt ve Süt Mamülleri Fabrikası, büyükbaş hayvan çiftliği, seralar ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğün ziyaret ederek süt ve süt ürünleri eğitimi, gıda güvenliği, hayvan yetiştiriciliği, fide ve süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda uygulamalı eğitimler aldılar. Kampın son gününde ise meyve bahçesi, Tunay Gıda meyve konsantre fabrikası ve keçi çiftliğini ziyaret eden öğrencilere buralarda da değişik bilgiler verildi.

Kampın sonunda ise öğrencilere İl Müdürlüğü yemekhanesinde eğlence programı düzenlendi. Düzenlenen programda çocuklar kamp sonunda müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Kamp için özel yaptırılan pastayı kesen öğrenciler İl Müdürlüğüne teşekkür ettiler. Program sonunda çocuklara sertifika verildi.