Erzincan'ın Refahiye ilçesinde düzenlenen sürü yönetimi kursuna katılanlara, küçükbaş hayvan yetiştirme konusunda bilgi verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen eğitimin iki etapta düzenlendiği ve eğitime 200 kursiyerin katıldığı bildirildi.

Eğitimle kursiyerlere koyun ağılı, keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme yeteneğini kazandırmak amaçlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, Erzincan'ın 400 binin üzerinde küçükbaş hayvan varlığına sahip olduğunu belirterek, küçükbaş hayvancılığın bir ülke markası olan Erzincan tulum peynirinin üretimi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Şahin, küçükbaş hayvancılık sektörünün gelişimi için sürüleri yöneten çobanların bilinçli olmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Sürünün idare edilmesi, otlatılması, beslenmesi ve bakımı, hastalık ve zararlılardan korunması gibi birçok konuda çobana büyük işler düşmektedir" ifadelerini kullandı.