Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay’ın da hazır bulunduğu etkinlikle, Terzi Baba Camiinde kurulan stantlarda vatandaşlara 5000 adet süt dağıtıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ‘’Böyle Mübarek bir gecede bu önemli etkinliği gerçekleştiren başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik Beyefendi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Süt tüketiminin artması, toplumda düzenli süt tüketim bilincinin yaygınlaşması hem genç nüfusumuzun gelişimi hem de ülke genelinde sağlıklı beslenmenin yaygınlaşması açısından temel oluşturuyor. Tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini kutluyorum.’’ dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mevlid Kandili dolayısıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak 81 ilde halkımıza süt ikramında bulunduk. Süt tüketiminin ülke çapında artması, gençlerimizin zararlı içeceklerden uzak durması ve süt içme alışkanlığının oluşması açısında farkındalık oluşturmak istiyoruz. Kutsal Kitabımız da ismi geçmesi münasebeti ile de ayrı bir önem taşıyan sütün tüketimini daha üst noktalara getireceğiz.  Bu vesileyle tüm halkımızın Mevlid Kandilini kutluyorum. ‘’ dedi.

 Erzincan İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay ise “Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak Bakanlığımızın yapmış olduğu bu organizasyonda İl Müdürlüğümüzle beraber ortak hareket ediyoruz. İnsanlığa lütuf olarak verilmiş olan sütün tüketilmesinin hem genç nesillerimiz hem de insanlarımız için çok önemli olduğunu vurgulayıp bütün insanlarımızın kandilini kutluyorum.’’ dedi.