İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Erzincan Meteoroloji istasyon Müdürlüğü iş birliği ile "Zirai Meteoroloji Bilgilendirme Eğitim Programı" düzenlendi.

​ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen Tarımsal Meteoroloji konulu Hizmet içi Eğitim programına İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin, Erzincan Meteoroloji İstasyon Müdürü Yusuf Ziya Dağ, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürleri, Erzincan Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü görevli Teknik personelleri ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelleri katıldı.

 Programda konuşan İl Müdürü Murat Şahin "Meteoroloji tarım aktivitelerinde verimi direkt etkileyen unsurlardan biridir. Ziraat teknikleri ve buluşları ne kadar yenilense de iklim faktörlerinin olumlu ve olumsuz etkileri tamamen ortadan kaldırılamaz. Ziraî meteorolojinin amacı; üretimin verim ve kalitesini artırmak için iklim ve hava özellikleri konusunda üretici ve tarımcılara gerekli bilgileri vermek, olumsuz hava şartlarının zararını en aza indirmek, ziraî girdileri ekonomik olarak kullanmayı sağlamaktır. Alınan bu önlemler ile uğrayacakları zarar miktarı azaltılmış olur. "dedi.

 Meteoroloji Müdürlüğü uzmanları tarafından Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yürütülen ölçüm ve tahmin hizmetlerinin tanıtılması, çiftçilere yönelik Zirai Meteoroloji çalışmaları ile ilgili sunumunun ardından toplantı sona erdi.