Yaşlanan tarım nüfusuna taze kan sağlamak için dinamik, öğrenme ve uygulama becerisi ve hevesi olan, yetenekli gençleri tarım sektörüne kazandırmak amacıyla Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi  bünyesinde ortaklaşa “Erzincan Tarımı Gençleşiyor” projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda Türkiye genelinde gençler için açılan ilk tarım kulübü olma özelliği taşıyan proje sayesinde 29 yaş altı tüm gençlere yıl boyu tarımsal bilgi ve beceri kursları verilmesi planlanıyor.
Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan proje ile hem gençlere sosyal faaliyet alanı yaratarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak hem tarıma meslek gözüyle bakmalarını sağlamak hem de ailesi tarımla uğraşan ya da kendisi tarıma ilgi duyan gençlerin tarım sektörüne kazandırılması, Erzincan ekonomisine gençlerin enerjisi ile katkı sağlanması amaçlanıyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına yetkililer ve tarıma ilgi duyan gençler yoğun ilgi gösterdi. Yapılan tanıtım toplantısında Erzincan sahip olduğu ılıman iklimi, organik tarıma uygun bakir arazileri, sulama imkânları, karayolu demiryolu ve havayolu ağı ile barındırdığı ulaşım avantajları ve bitki deseni çeşitliliğinin Erzincan’da tarımı önemli ve karlı kıldığı ancak bu avantajlara rağmen Erzincan’ın tarımsal nüfusunun her geçen gün yaşlanmakta olduğu vurgulandı.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin “Dünya her geçen gün gelişiyor ve nüfusu artıyor. Buna paralel olarak gıda ihtiyacı da giderek artmakta ve açlık ülkeleri tehdit eder hale gelmektedir. Ancak buna rağmen tarım topraklarının miktarı artmadığı gibi tam aksine azalmaktadır. Bu durumda birim alandan daha fazla üretmek ve artan nüfusun  gıda ihtiyacının giderilmesi için genç beyinlerle tarım sektörüne enerji katmak kaçınılma bir hale gelmektedir. Bu manada tarım sektörü dünya durdukça önemini koruyacak ve her geçen gün daha da stratejik hale gelecektir. Toprak geleceğin en önemli kaynaklarından birisidir. Hayatımızdaki birçok şeyi bırakıp onlar olmadan yaşamaya devam edebiliriz. Ancak tarım sektörünün üreteceği gıda olmadan yaşmak imkansızdır. Gençlerimiz bunu göz önünde bulundurarak tarım sektörüne kendilerini adapte etmelidir. Tarımın beşiği olan bu kadim topraklar gençlerimizin enerjisi ile birleşince daha verimli hale gelecektir. Bu düşüncelerle gençlerimizin tarımda istihdamını sağlamak ve onları tarım sektörü ile tanıştırmak için lise çağındaki gençlerimize yönelik olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte Gençlik Merkezimiz bünyesinde tarım kulübü kurduk. ” Dedi.
 Erzincan tarla bitkileri açısından çevre illere göre farklı bir çeşitlilik sergilediğini söyleyen Şahin” Erzincan meyvecilik ve sebzecilik sektöründe de ürettiği ürünler açısından bölgesinde nispi üstünlüğe sahiptir. Yapılan yatırımlar verilen hibe ve destekler sayesinde hızla gelişecek sektör için genç nüfus şart. Bu proje ile tarıma ilgi duyan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalarak sosyalleşmeleri aynı zamanda tarım sektörü içinde kendilerine yer bulmaları amaçlanıyor. Genç nesillerimizin artarak tarıma ilgi duymaları bizim için önemli. Bu kapsamda yaşı 29’a kadar olan tüm gençleri Tarım Kulübü kayıtları için Gençlik Merkezine bekliyoruz. Aynı zamanda İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan TARYAT birimi ile irtibata geçerek bilgi alabilirler”. Dedi.
Düzenlenen tanıtım toplantısında Gençlik Merkezi eğitmenlerinden Emrah Torunlar Gençlik Merkezininin faaliyetlerini gençlere tanıtırken, Ziraat Mühendisi Murat Karan, Tarım Kulübü hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıda ayrıca fide üreticiliği ve seracılık yapan Refik Beşiktaş ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay da faaliyetleri konusunda gençleri bilgilendirdi.