Televizyon camiasının ünlü simalarından Bam Teli programının yapımcısı Tayfun Talipoğlu, Üretici Kart’ın 10. Yılı kapsamında “Tayfun Talipoğlu ile Denizbank Tarım Sohbetleri” etkinliği bünyesinde Erzincan’a geldi. Denizbank Başkent-2 Bölge Müdürü Sabahattin Kırtunç ile birlikte Erzincan’da incelemelerde bulunan Tayfun Talipoğlu, etkinlik kapsamında Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ ile görüştü.

Tüm Türkiye kapsamında yaklaşık 15.000 km yol katederek 1 milyon çiftçiye ulaşacak olan Tayfun Talipoğlu, İl Müdürü Erdem Karadağ’dan Erzincan’ın tarımsal potansiyeli hakkında bilgi aldı. Tarım sektörü konusunda çalışmalarını sürdüreceğini belirten Tayfun Talipoğlu, ülkemiz tarımının modernleşmesi ve gelişmesine katkıda bulunmaya çalışacaklarını söyledi.

İl Müdürü Erdem Karadağ ise, tarım ve tarıma dayalı sanayinin ekonominin lokomotifini oluşturduğu Erzincan’da, geniş bir tarımsal ürün yelpazesi bulunduğuna dikkat çekti. Erzincan tarım sektörünün istenen seviyede olmasa da bölge nazarında dikkate alındığında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Gerek devlet tarafından gerekse özel sektör tarafından son yıllarda tarıma büyük yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Karadağ, önümüzdeki süreçte bunların meyvesinin alınacağını söyledi.