Erzincan'da meyvecilik ve sebzeciliğin yoğun olarak yapıldığı Üzümlü ilçesinde tarımsal yatırımlar devam ediyor.

Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından devam ettirilen girişimlerle ilçe arazilerinin tamamının basınçlı sulamaya yönlendirilmesi amaçlanıyor. Sözkonusu yatırımları yerinde incelemek ve çiftçilerle görüş alışverişinde bulunmak üzere Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün davetlisi olarak Üzümlü'ye gelen Doğu Anadolu Bölgesi Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı heyeti, ilçeden memnun ayrıldı.

Erzincan İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sunulan projeye istinaden Doğu Anadolu Bölgesi Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler başkanlığında Üzümlü ilçesine gelen heyet, Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ başkanlığındaki heyet ile birlikte hem arazi incelemelerini gerçekleştirdiler hem de Üzümlü halkı ile bir araya geldiler.

Toplantıda konuşan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, meyvecilik ve sebzecilik sektörünün Erzincan açısından önemine değinerek, bu sektörlerin gelişmesinde birçok faktörün etken olduğunu ama ana faktör olarak sulamanın büyük önem taşıdığını söyledi. İlçede salma sulamanın tamamen kalkmasını arzuladıklarını söyleyen Karadağ, önceki yıllarda Sivas Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında ilçeye büyük bir tarımsal yatırımın gerçekleştirildiğini ve sulama sularının yeraltına alınmak suretiyle hidrantların döşendiğini vurguladı. Karadağ DAP İdaresi Başkanlığına sundukları yeni projeyle de bu sistemin daha da geliştirilerek kapalı sistem suyun tarla başına kadar getirileceğini vurguladı.

Daha sonra konuşan Doğu Anadolu Bölgesi Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, Üzümlü bölgesinde arazi çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek, projenin hayata geçirilmesi noktasında çiftçi görüşlerinin çok önemsediklerini ve çiftçilerin proje hakkındaki görüşlerini almak üzere Üzümlü'ye geldiklerini söyledi. Halihazırdaki sistemin çiftçilerin rahatlıkla kullanabileceği bir sistem olması için gerekli çalışmaları yapacaklarını vurgulayan Başkan Yardımcısı Volkan Güler, çiftçilerin ürettikleri ürünlerden daha iyi yararlanmaları için gerekli alanlarda destek verebileceklerini de belirtti. Çiftçilerden zaman zaman proje için küçük destekler isteyeceklerini de belirten Güler, sonuçta herkesin memnun olacağı bir sistemin hayata geçirilmesinin önemine değindi.

Toplantıda söz alan Üzümlü ilçesi çiftçileri ise, sistemin hayata geçirilmesi halinde birçok alanda avantaj sağlayacağını, idareye gerekli desteği vereceklerini vurguladılar.