Mera Islahı ve Amenajman Değerlendirme Toplantısı 35 İlin katılımıyla Antalya da gerçekleşti. Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce hazırlanarak tanıtımı yapılan 3 proje de beğeni kazanarak kabul gördü.
Erzincan İl Müdürlüğü Mera birimi Ziraat Mühendisleri Ekrem GÖKALP, Cihan ERTAN, Pınar ÖZLÜ ve Esra GÜRSOY tarafından hazırlanan projeler ile Üzümlü İlçesi Karakaya da 1274 (da), Merkez Mollaköy Mahmutlu Mahallesinde 1051 (da) ve Merkez Değirmenköy de 816 (da) mera arazisinde mera, yaylak ve kışlakların ıslah edilerek otlatma kapasitelerinin artırılması, ot kalitelerinin iyileştirilmesi, drenaj gübreleme, yabancı ot mücadelesi (Juncus) amacıyla proje yürütülecek.
Erzincan İl Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi Pınar ÖZLÜ projeyle ilgili yaptığı açıklamada "halen 4 köyde 4839 (da) alanda ıslah çalışmalarımız devam ediyor, 2017-2019 yıllarında uygulanacak bu yeni ıslah projeleri ile gelecek nesillerimizin emaneti meralarımızın daha verimli olmasını sağlayacağız,  kabul gören yeni projeler sayesinde Erzincan da 1.416.854 TL lik bütçeyle 3141 (da) alanda iyileştirme çalışmaları yürüteceğiz, amacımız bu meraların korunması ve verimlerinin arttırılarak çiftçimizin kullanımına sunulması olacaktır" dedi.
Projeyle ilgili olarak Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin yaptığı açıklamada sunulan 3 projenin de kabul görmesinin önemli olduğunu söyledi. Şahin “Projeler sayesinde yaklaşık 1500 büyük baş hayvanın yararlanacağı mera ile çiftçimizin hayvancılık yaparken karşılaştığı en büyük gider olan yem girdisini azaltıp, hem çiftçimize hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacağız. Bu başarılı projeleri hazırlayarak milli servetimiz olan meralarımızın korunmasında emeği geçen teknik personelimizi başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.” Dedi.

Haber : Tamer Kaan Köksal