Günümüzde en çok takip edilen sosyal ağlardann biri de Instagram. Bu nedenle e-ticaret yapan kişilerin, Instagram’ı etkin bir şekilde kullanmalarında fayda var. Instagram sayesinde e-ticaret sitesi sahipleri yeni hedef kitlelere ulaşarak markasının ve ürünlerinin tanıtımını yapabilir, kullanıcılarla etkileşimini artırabilirler.
 
E-ticaret sitesi sahibi olmak isteyenler için e ticaret paketleri sunan IdeaSoft, hazırladığı kurumsal blogunda e-ticaret şirketi olanların bir pazarlama aracı olarak Instagram’ı nasıl kullanabileceği konusunda bilgiler paylaştı.
 
E-ticaret sitesi sahipleri Instagram’ı nasıl kullanabilir?
 
İdeasofta’a göre izlenmesi gereken ilk adım; internet sitesini ziyaret eden kullanıcıları, Instagram sayfasına yönlendirmek için Instagram fotoğraflarını veya sayfa akışını e-ticaret sitesine eklemek. Bunu yapabilmek adına Instagram için özel eklentiler bulunuyor. Sitenin yazılım bölümüne de böyle bir özellik için kendi yazılımını yazdırmak mümkün. Sitenin footer ya da yan tarafına bu akış sayfasını ekleyerek, sayfayı ziyaret eden kullanıcılar Instagram hesabına yönlendirilebilir.
 
Kullanıcıların yarattıkları içerikleri kullanmak da etkileşimi artırmak adına kullanılabilecek bir yöntem. Markanın ürünlerini satın alan kullanıcıların, bu ürünleri kullanırken çektikleri fotoğrafları izinlerini alarak sayfa üzerinde paylaşılabilir. Kullanıcıların fotoğraflarını göndermelerini sağlamak için küçük yarışmalar düzenleyerek, küçük indirim kuponları sunulabilir ve gönderdikleri fotoğrafların sitenin Instagram sayfasında yayınlanacağı belirtilebilir. 
 
Instagram üzerinden ürün satışı yapmak da Instagram’dan yararlanmanın bir yöntemi. Instagram üzerinden satış yapmak için, ürün görsellerinin ve metinlerin doğru seçilmesi önemli. Sayfanızın hakkında kısmındaki bölüme internet sitesinin linki eklenebilir, gönderilerin altına bu notu düşülerek, tüketicilerin internet sitesine yönlendirilmesi sağlanabilir. Bir diğer yöntem de ilgili ürünün sayfasına yönlendiren kısaltılmış linkler kullanmak. Böylelikle tüketiciler bu linki kopyalayarak tarayıcıları üzerinden sayfaya ulaşabilirler.
 
Instagram üzerinden satış yapabilmenin bir diğer yöntemi de reklamlardan yararlanmak. Instagram üzerinde farklı birkaç reklam modeli bulunuyor. Bunlardan biri istenilen bir URL’ye yönlendirme yapılmasını sağlıyor. Bu reklam modeli kullanıldığında ürününün veya hizmetinizin tanıtım yapılabilir ve reklamı gören kullanıcılar görsele veya açıklamaya tıklayarak doğrudan ilgili ürünün sayfasına gidebilirler. 
Ürünlerinizin için konseptler oluşturmak da Instagram’da etkili olmak açısından önemli bir konu.Sıradan ürün fotoğrafları paylaşmak yerine kullanıcılarda bazı duygular oluşturabilecek ve onların ilgisini çekebilecek konseptlere odaklanmakta  fayda var. Günlük hayattan karelerle ürünlerin nasıl kullanıldığını, kullanıcıların kendilerine nasıl bir stil yaratabileceklerini ve ürünün kullanım alanlarını gösteren fotoğraflar çekilerek paylaşılabilir.
 
Videolardan yararlanmak da Instagram’da kullanılabilecek bir yöntem.  Şirketin iç yapısını gösteren, ürünlerin kullanım alanlarını ya da tanımını sunan ya da markanızla ilgili olabilecek videolar kullanıcıların dikkatini çekecektir.
 
Siteye eklenen yeni ürünleri tanıtmak da oldukça etkili bir yöntem. Kullanıcılar, Instagram hesaplarında gezinirlerken, yeni ürünlere denk gelebilirler ve ilgilerini çeken bir ürünle karşılaştıklarında bu ürün hakkında daha fazla detay almak için siteyi ziyaret etmek isteyebilirler.
 
Bir e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız, e-ticaret altyapı sistemleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve e-ticaret paketlerini incelemek için İdeasoft e-ticaret paketlerini inceleyebilir ve e-ticaret sitesini güvenli bir şekilde kurabilirsiniz. 100'ün üzerinde profesyonel çalışanı ile tüm ihtiyaçlara çözüm sunan IdeaSoft'un e-ticaret paketleri 15 gün boyunca ücretsiz denenebiliyor.