Twitter, YouTube ve Facebook'a girmeye çalışan ve erişemeyen kullanıcılar bir süredir sitelere erişim sağlayamıyor. Konu üzerine açıklama yapan Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) Bülent Kent, Cumhuriyet Savcılığı'ndan bu yönde bir yazının kendilerine geldiğini; ancak sürecin devam ettiğini kaydetti. ESB'nin kararının TTNET, Turkcell, SuperOnline, Avea ve diğer erişim sağlayıcılara kararın iletilmesi bekleniyor.
Savcının rehin alınma karelerinin yayınlanması üzerine, yargıdan sosyal medyaya yönelik erişim engelleme kararı çıktığı öne sürülüyor. Facebook ve Twitter'a bir süredir erişim sağlanamıyor.
"İçeriğin kalkması mümkün değilse siteye erişim engeli"
Erişimin engellenmesine ilişkin mahkeme kararında, "Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin" ile başka internet adresinde de yayınlanmasının tespiti halinde, ilgili yayınların öncelikle içerikten çıkarılmasına, bunun mümkün olmadığı durumlarda, erişimlerin engellenmesine karar verildi" ifadeleri kullanıldı.
ESB'nin kararının TTNET, Turkcell, SuperOnline, Avea ve diğer erişim sağlayıcılara kararın iletilmesi bekleniyor. İlk gelen bilgilere göre TTNET kararı uygulamaya aldığı için sosyal medyaya bu kanaldan ulaşım sağlanamıyor. Diğer operaratörlerin de adım adım bu kararı uygulaması bekleniyor.