Facebook, güncellenmiş yorum sistemini kullanıma sunduğunu kullanıcılara duyurdu. Kullanıcılar sayfalarına bırakılan yorumlara yanıt verip kademeli sohbetler de başlatabilecekler.

Gelişmiş yorum sistemi

Facebook'un Gazeteci Program Yöneticisi Vadim Lavrusik, yeni yanıt özelliği ile ilgili resmi blog sayfasında şu açıklamada bulundu: "Okuyucularınız sayfa içeriğinize bırakılan yorumlara doğrudan yanıt verebilecekler. Sohbet konuları başlatmak bireysel okuyucular ile doğrudan etkileşimde bulunmanızı kolaylaştıracak." "Ayrıca kullanıcılarınız arasında aktif ve ilgi çeken sohbetler gönderileriniz en üstte yer alacak böylelikle sayfanızı ziyaret eden kişiler en iyi sohbetlere görecek."

Sıralamayı etkileyen 3 unsur

Yorumlar herkes için aynı sırada görünmüyor. Facebook sonuçları şu üç şeye dayandırıyor: "olumlu geri bildirim, bağlantılar, olumsuz geri bildirim. Pozitif geri bildirim bir sohbet konusundaki beğenilerin ve yanıtların toplam sayısına dayalı olumlu geri bildirim miktarını gösteriyor. Katılımcılarla konu içinde bağlantı kurmak sohbeti daha yükseğe taşıyabiliyor. Negatif geri bildirim ise konu içindeki spam raporlarının toplam sayısını gösteriyor. Sık sık spam yapan kullanıcıların rütbeleri düşürülüyor.

Yeni özellikleri hemen deneyin!

Yanıtlama özelliği sayfalar ve 10.000'den fazla takipçiye sahip profiller için Pazartesi gününden itibaren otomatik olarak kullanıma açılmış olacak. 10 Temmuz 2013'e kadar da tüm sayfaların kullanımına açılacak. Başlangıçta sadece masaüstünde kullanılabilir olacak özellik ileride Graph API içinde ve mobil platformlarda da kullanılabilecek.

Yanıtlama özelliğini hemen kullanmak istiyorsanız "Sayfayı Düzenle" ardından "İzinleri Yönet" i açın. Alt kısımda yer alan "Sayfamda yorumlara yanıt verilmesine izin ver" onay kutusunu işaretleyin. "Tamam" butonuna tıklayarak değişiklikleri kaydedin.

Test aşaması tamamlanan yeni sistemin kullanıcıları topluluk içinde daha fazla açık diyaloga teşvik edeceği belirtiliyor.