Tasarımları daha önceki sızıntılarla birebir aynı olan 2 cihazdan Samsung Galaxy Note 5 bünyesinde işlemci, RAM, dahili hafıza ve WiFi modemin bir arada bulunduğu Exynos 7422 çipsetiyle gelecek. Bu çipsette Exynos 7222 işlemcinin yanı sıra 4 GB LPDDR4 RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunuyor. 5.9 inçlik 2K Super AMOLED ekranın yer alacağı telefonda all-in one çipsetten doğan alana kullanıcıların en çok şikayet ettiği özelliklerden biri olan 4100 mAh'lık dev bir batarya sıkıştırılmış. 16 megapiksel arka kameranın yer alacağı Samsung Galaxy Note 5'te bulunacak yeni nesil S-Pen'in arkası tükenmez kalem şeklinde tasarlanmış. Bu durum da S-Pen'i tek parmakla rahatça çıkarmaya yarıyor.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus modelinde ise 5.7 inçlik 2K çözünürlüklü ve çift tarafı kavisli Super AMOLED ekran kullanılıyor. Exynos 7420 çipsetin yer aldığı telefonda 3 GB RAM bulunurken dahili hafıza için şuan bir bilgi verilmedi. 16 megapiksel çözünürlüklü arka kameranın yer alacağı Galaxy S6 Edge Plus'ta 3000 mAh'lik bir batarya yer alacak.

13 Ağustos'ta tanıtılacak iki cihazın aynı ay içinde raflarda olacağını tahmin ediyoruz. Bakalım Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge satışlarından yeteri kadar tatmin olmayan Samsung, bu sefer yüksek satış rakamlarına ulaşabilecek mi?

KAYNAK: http://akillitelefon.com/2015/08/01/huzurlarinizda-samsung-galaxy-note-5-ve-s6-edge-plus/