Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün kriptolu yazışma programı ByLock, ikinci el telefon satışlarını da düşürdü.Uzmanlar ve telefon satıcıları, ikinci el telefon alım ve satım işlemlerini resmi belgeye dökmeleri konusunda vatandaşları uyarıyor. FETÖ’nün kriptolu yazışma programı ByLock, ikinci el telefon satışlarını da düşürdü. MİT'in teknik ekibinin FETÖ'cülerin şifreli haberleşme ağı 'ByLock ve Eagle' programlarını kırmayı başarmasının ardından ByLock kullanıcılarına yönelik başlatılan operasyonlar devam ediyor. ByLock kullanıcılarına yönelik operasyonlar Türkiye’nin dört bir yanında sürerken ikinci el telefon piyasası da bu gelişmelerden etkilendi. Vatandaşlar ikinci el cep telefonuna yaklaşmaya korkarken, uzmanlar ve telefon satıcıları ise ikinci el telefon alım ve satım işlemlerini resmi belgeye dökmeleri, tanıdıkları yerden telefon almaları konusunda vatandaşları uyarıyor.

FETÖ’cülerin kullandığı By Lock nedir?
By lock Google Play üzerinde bulunan bir uygulamadır. Bylock; Whatsapp veya Tango uygulamalarının şifreli yazışma gerçekleştirebilen versiyonudur demek ve böyle bir benzetme yapmak mümkün! Son zamanlarda malum olaylardan sonra ismini duymaya başladığımız by lock şifreli mesajlaşmayı sağlayan ve bu mesajlaşmaların başkaları tarafından okunamaması için kriptolu bir şekilde iletişim gerçekleştirebilen alanındaki kaliteli programlardan. By lock üzerinden yapılan yazışmaların ele geçirilip okunabilmesi imkansız gibi görünüyor.
Programın yaratıcısı Hollandalı bir grup genç.. Yoğun gizlilik ve kullanım alanı sınırlı olduğundan aslında pek rağbet görmüyor.
FETÖ mühendisleri ise programı internette keşfetmiş.Sonra da TÜBİTAK’taki örgüt üyelerinden programın geliştirilmesi istenmiş. Ve ByLock, geliştirilerek adeta yeni bir program haline gelmiş.
 by lock adından uzun bir süre söz ettirecek gibi görünüyor.

By lock nasıl kullanılır? Android bir telefonu olan her bireyin erişebileceği by lock google play üzerinden indirilip kullanılabiliyordu. 
Uygulama desteği: Parmak izi extreme güvenliği desteği ve parmak izi çağrı şifreleme özelliğine sahip bu uygulama endüstri şifreleme tekniklerini kullanır. By Lock uygulaması, normal kullanıcılardan çok gizli kapaklı iş yapanların tercihi oldu. By Lock uygulaması için, şifreleri çok zor kırıldığı hatta kırılması imkansız diyenlerde oldu. Yakın zamanda MİT, darbecilerin yazışmalarının bir kısmının çözüldüğünü açıklamıştı. ByLock uygulaması, Android ve iOS (iPhone) işletim sistemleri ile uyumludur. Resmi uygulama mağazalarından indirilebiliriyordu.  
Fetöülerin sistemi geliştrmesi ile artık internet üzerinden yüklenme olanağı kalktı.
Üç ayrı şifreleme ile korumaya alınan sisteme, kodlama ile girilirken,  programı yüklemek isteyenler Örgüt abilerinin oluruyla yükleyecek abinin adresine gidilerek burada program cihaza kuruluyor, şifreleniyor ve kullanılıyor.