“Bir fark yaratsak yeter, Türkiye’ye Değer” sloganıyla sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiren Türk Telekom, bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle gerçekleştirdiği Telefon Kütüphanesi projesini hayata geçirdi. Yüzlerce sesli kitabın Türk Telekom’un görme engelli müşterilerine ücretsiz olarak sunulduğu uygulama, 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden hizmet veriyor. Hizmetten faydalanmak isteyenler, görme engelli olduklarına dair bir raporla GETEM’e başvurarak şifre alabiliyor. Kullanıcılar aldıkları şifreyle 200’den fazla sesli kitaba ücretsiz olarak erişebiliyor. Sadece ev telefonları üzerinden faydalanılabilen Telefon Kütüphanesi’nin kullanıcıları, dilediği kitabı seçme, bir sonraki aramada kaldığı yerden devam etme ya da bölümler arasında  ileri-geri gidebilme gibi gelişmiş özelliklerden de yararlanabiliyor.
Türk Telekom’un, iletişim teknolojilerinin olanaklarından faydalanarak “tüm toplumun hayata katılması için eşit koşullara sahip olması” prensibi ile çalıştığını belirten Türk Telekom Erzincan il Müdürü Muhammet Demir , “Sağladığımız istihdamdan geliştirdiğimiz servis ve ürünlere, sunduğumuz hizmetlerden sosyal sorumluluk projelerine kadar birçok konuda engellilerin topluma eşit koşullarda katılabilmesi için çalışıyoruz” dedi.
Türk Telekom, engelli müşterilerinin yaşamlarını kolaylaştırmak için bir dizi uygulama gerçekleştiriyor. Türkiye’de eğitim alanında bugüne kadar hayata geçirilen en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Türk Telekom Okulları projesi kapsamında eğitime kazandırılan 76 eğitim binasından biri olan Siirt Türk Telekom İlköğretim Okulu ve İş Okulu’nda engelli öğrencilere yönelik hizmet sunuluyor. Görme engelli müşterileri için braille alfabesi ile hazırlanmış fatura ve abonelik sözleşmesi hizmeti sunan Türk Telekom, sesli fatura hizmetini de bu kapsamda sağlıyor.