Erzincan'ın Kemah kırsalında gerçekleştirilen Kahramanlar-28 Operasyonu'nda 1'i yeşil, 1'i gri kategoride olmak üzere toplam 2 teröristin etkisiz hale getirilmesi operasyonunu yöneten İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Veysel Yanık'a ve İl Jandarma Komutanlığı personeline, başarılarından dolayı "Başarı Belgesi" takdim edildi.

Operasyon sonucunda etkisiz hale getirilen teröristlerin, daha önce Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu'yu 21 Ekim 2021 tarihinde, Piyade Uzman Çavuşlar Mesut Ardıç ve İsmail Yüksel'i ise 10 Haziran 2016 tarihinde şehit eden eylemlere karıştığı ve 5 güvenlik görevlisinin yaralandığı, ayrıca 6 eylemin talimatını verdiği belirlendi. Aynı zamanda gri kategoride yer alan H.G. isimli teröristin, bir vatandaşın şehit edilmesi ve bir güvenlik görevlisinin yaralanmasıyla sonuçlanan 6 eyleme katıldığı tespit edildi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, gerçekleştirilen terör operasyonlarındaki üstün başarılarından dolayı İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Veysel Yanık ve İl Jandarma Komutanlığı personeline teşekkür etti. Vali Aydoğdu, şu ifadelerle duygu ve düşüncelerini aktardı: "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzuru, güveni, birliği ve beraberliği için göstermiş olduğunuz gayretli ve özverili çalışmalardan dolayı sizleri ve tüm güvenlik görevlilerimizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum."