Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından yürütülen   e-Twinning Projesi olan “Çemberimde Gül Oya” adlı ulusal proje sergisi Halk Eğitim Müdürlüğü Bahçesi’nde açıldı.
 
Açılışa Vali Osman KAYMAK, Vali Yardımcısı Serdar ARSLANTAŞ, İl Emniyet Müdürü Fahrettin ŞEN, İl Milli Eğitim Müdürü Ali EYYÜPKOCA, kurum müdürleri, Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı.
 
“81 İl 81 Kültür” temalı sergide tüm İllerimizin yöresel ve kültürel değerlerine ait bir çok bilgi yer almaktadır. Sergi kapsamında Türkiye’deki diğer illerin tanıtımının yanı sıra Tunceli’de kaybolmaya yüz tutmuş gelenek ve görenekleri, el sanatları, efsaneleri, tarihi eserleri gibi kültürel değerleri de tanıtmaya amaçlayan serginin açılışı Vali Osman KAYMAK tarafından gerçekleştirildi.
 
Sergiye ilişkin açıklamada bulunan Vali Osman KAYMAK yaptığı açıklamada;
 
“Çemberimde Gül Oya projesi kapsamında Türkiye’nin bütün illerinden hanımların işledikleri yok olmaya başlamış değerler sergileniyor.
 
Bu sergi Türkiye’nin 81 vilayetini geziyor. İlimizde de bu sergiyi açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Burada her vilayetin kendine özgü değerleri, el işlemelerinin yanı sıra Tunceli’nin de kendine özgü değerlerini sergilemekten büyük gurur duyduk. Tüm Tunceli Halkını bu sergiyi gezmeye davet ediyorum. Bugün 81 vilayet buraya gelmiş sayıyoruz, onları misafir ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Vali Osman KAYMAK daha sonra Tunceli’li fotoğraf sanatçısı Bülent YAŞAR’ın “Munzur Doğası” içerikli fotoğraf sergisini gezerek fotoğraflarda incelemelerde bulundu. Fotoğraf sergisini çok beğendiğini belirten Vali Osman KAYMAK fotoğraf sanatçısı Bülent YAŞAR’a teşekkür ederek başarılar diledi.
 
Sergide, Vali Osman KAYMAK ve katılımcılara Tunceli’nin yöresel yemeklerinden de ikram edildi.