Amasya'da yol yapımı için alınan karar doğrultusunda eski Halk Eğitim Merkezi binası törenle yıkıldı.

Amasya'da şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla yapımı süren yol için, 1976 yılında yapılan ve uzun yıllar Halk Eğitim Merkezi olarak hizmet veren, bugün kullanılmayan binanın yıkılması için tören düzenlendi. Amasya Belediye Başkanı Ak Partili Cafer Özdemir, protokol üyeleri ve vatandaşların yer aldığı yıkım, ilgiyle izlendi.

Amasya Belediyesi tarafından 20 milyon TL bütçe ile yapılacak olan yolun şehir içi trafiğini rahatlatacağını söyleyen Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Bugün burada Amasya'ya uzun yıllar hizmet etmiş gerek kültürel faaliyetlere, gerekse sosyal faaliyetlerde ve ömrünü artık tamamlamış, binamızın kaldırılması ile ilgili tören gerçekleştiriyoruz. Şehrimizin sıkışmış atıl durumda kalmış binamızın kaldırılması ile beraber hem şehrin genel estetiğine uygun yerleşim alanı açılacak, aynı zamanda da Amasya'nın en büyük problemlerinden bir tanesi olan ve trafiği önemli ölçü de rahatlatacak olan Ferhat tünelimizin de başlangıcı olacak" dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ise, "İlimizde 314 bina riskli ilan edilmiş, bunlardan 88'nin yıkımı gerçekleştirilmiştir. Halk Eğitim Merkezi binamızda 1976 yılında yapılmış, hizmetini tamamlamış yasa kapsamında mühendislik hizmetleri açısından denetlenmesi yapılarak riskli bina ilan edilmiştir" diye konuştu. - Amasya