Kahramanmaraş'ta yaşayan böbrek hastası 26 yaşındaki Burak Satılmış, annesi 44 yaşındaki Semiha Satılmış'ın böbreğiyle sağlığına kavuştu.

Burak Satılmış, 3 ay önce göz şişmesi ve mide bulantısı şikayetiyle gittiği hastanede böbrek hastası olduğu belirlenince annesi Semiha Satılmış, oğluna böbreğini verme kararı aldı. Gaziantep'te özel bir hastanede yapılan operasyonla anneden alınan böbrek, oğluna nakledildi. Annesinin böbreğiyle sağlığına kavuşan Burak Satılmış, "Bir ay diyaliz tedavisi gördüm. Ama diyalize girmek istemiyordum, nakil olmak istiyordum. Annem de babam da bana böbreğini vermek istedi. Anneme ve babama gerekli tetkikler yapıldı. İkisinin de doku uyumu eşit olunca annem 'Baban çalışıyor, ben böbreğimi veririm' dedi ve ameliyat oldum. Annemin hakkını ödeyemem" dedi.

Oğluna böbreğini verdiği için mutluluğunu ifade eden anne Semiha Satılmış ise şunları söyledi:

"Oğlumun böbrek nakline ihtiyacı olduğunu öğrenince, biran olsun düşünmeden böbreğimi vermek istedim. Şükürler olsun ki, oğlum sağlığına kavuştu. Ben de gayet iyiyim. Herkes organ bağışında bulunsun. İnsanlar tekrar sağlığına kavuşuyor."

Organ Nakli Merkezi Sorumlu Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da organ bağışının önemine dikkat çekerek, organ bağışında bulunulması önerisinde bulundu. - Gaziantep