Muğla'da geçen hafta çarşamba günü başından tabancayla vurularak öldürüldükten sonra cesedi toprağa gömülü bulunan 50 yaşındaki Mustafa Yıldırım'ın katil zanlısı olarak aranan 36 yaşındaki Okan E., Marmaris İlçesi'nde polis tarafından yakalandı. Okan E.'nin yakalandığı sırada kullandığı minibüsün de öldürülen Yıldırım'a ait olduğu bildirildi.

Muğla'nın Kafaca Mahallesi'nin Kısıklı Mevkisi'nde yazlığı bulunan bir kişi, geçen çarşamba günü, tarlanın kenarında yağmur suları ile çöken yeni kazılmış alanı fark etti. Bölgeyi kürekle kazdığında ceset görünce, durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede cesedin pazarlamacılık yapan Mustafa Yıldırım'a ait olduğu belirlendi. Yıldırım'ın başka bir yerde başından tek kurşunla vurulduktan sonra buraya gömüldüğü anlaşıldı.

Jandarma tarafından, olaydan sonra kaybolan Yıldırım'ın 48 NE 509 plakalı minibüsünün bulunması ve cinayeti kimin işlediğinin belirlenip yakalanması için araştırma başlatıldı. Minibüsün 6 Nisan'da Marmaris'e giriş yaptığı saptandı. Araç, Armutalan Mahallesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı'ndaki bir akaryakıt istasyonundan çıkarken, polis ekipleri tarafından durduruldu.

İşsiz olduğu öğrenilen sürücü Okan E. gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada cinayette kullanıldığı düşünülen ruhsatsız tabanca ve kar maskesi bulundu. Marmaris Polis Merkezi'ne getirilen minibüste, Mustafa Yıldırım'a ait olduğu sanılan kan izlerine rastlandı.

Zanlı Okan E., Marmaris Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Muğla'dan gelen İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Okan E., jandarmadaki ifadesinde, Mustafa Yıldırım ile birlikte Ula İlçesi Akyaka Mahallesi'ndeki piknik alanında bir süre alkol aldıklarını, aralarında çıkan tartışmada, yanında taşıdığı ruhsatsız tabanca ile başından vurduktan sonra, cesedi tek başına toprağa gömdüğünü söylediği öğrenildi.

Okan E., jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevkedildiği adliyede tutuklandı.