Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikâr Kotanlı; “bir eğitim şehri olan, iki üniversitesi bulunan Erzurum’un öğrenci kapasitesi her geçen yıl artmakla birlikte yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma sorunu acilen çözüme ulaştırılmalıdır” dedi.
“Başta Atatürk Üniversitesi olmak üzere Erzurum Teknik Üniversitesi’nin öğrenci potansiyeli her geçen yıl artmakla birlikte geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin barınma ihtiyaçları için kalıcı ve radikal çözümler gerekmektedir
YURT KUR un kiralama yolu ile bir nebze de olsa öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılaması yeterli olmamakla birlikte, geçici çözüm olarak görülmektedir. Oysa Erzurum Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi binasının atıl durumda olması dikkat çekici bir durumdur. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak’ın bu binanın yerini fakülte yapımı karşılığında TOKİ’ ye devrettiğini basın aracılığı ile bilmekteyiz.”
YANLIŞIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KARDIR!
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikâr Kotanlı ;açıklamasında Rektör bey gururla Atatürk Üniversitesin öğrenci kapasitesinin 130 binlere çıktığını söylerken bu durum bizleri de gururlandırmaktadır. Ancak öğrencilerin barınma sorununun çözümünde bir alternatif düşünmemiş olacaklar ki yurt kampüs alanı olabilecek bir yeri fakülte yapımı karşılığında TOKİ ye devretme ihtiyacı duymuşlar.
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Rektör Bey’i bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. İlimizin mülki idare amiri sayın valimizin bu duruma müdahil olarak eski hastane binasının yıkılarak ilimize yakışır modern yurt binaları yapılması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanı ve Rektör Beyle o arazinin TOKİ den devralınarak geleceğimizin teminatı olan yüksek öğrenim gençliğinin barınacağı yurt binalarının yapılarak YURT KUR’a devredilmesinin sağlanması ilimizde yurt sorununa neşter vuracağı inancındayız. Yeni çıkarılan yasa gereği yurt yapımları artık Büyükşehir belediyelerine verildiğine göre sayın belediye başkanımızın bu konuda hassasiyet göstereceği inancını taşımaktayız. Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak Bey’in Erzurum tanıtımı ve turizmi konusunda gösterdikleri hassasiyetlerini takdir ediyoruz . İlimize okumaya gelen yüksek öğrenim gençlerinin de birer turizm elçisi olduklarının altını çizmek istiyoruz .”dedi.